‘Apple verkocht vorig jaar 60 miljoen AirPods’

Volgens niet-officiële cijfers van Strategy Analytics heeft Apple 60 miljoen AirPods verkocht en daarmee de verkoopaantallen verdubbeld in een jaar.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Concrete verkoopcijfers geeft Apple niet, maar op basis van verkoopaantallen zijn toch aardige schattingen te maken. Er zijn meerdere marktonderzoekers die dat doen en ze komen bijna altijd op hetzelfde uit: Apple AirPods zijn de duidelijke marktleider. Apple zou vorig jaar 60 miljoen AirPods hebben verkocht en de afzet in een jaar tijd hebben verdubbeld.


Het gaat hier om compleet draadloze oordopjes (Total Wireless Headsets). Deze productcategorie zit enorm in de lift: in 2019 werden er 200% meer van verkocht. Apple’s marktaandeel ligt met 58,7 miljoen stuks rond de 54,4%. Overige fabrikanten moeten de rest van de koek verdelen naar hebben elk niet meer dan 10%. Er is dus één grote winnaar en er zijn heel veel minder beduidende alternatieven.

Verkoopcijfers draadloze oordopjes

Xiaomi staat op de tweede plaats met 8,5% van de markt en 9,1 miljoen stuks. Grappig genoeg brengt deze fabrikant ook diverse AirPods-klonen op de markt, zodat je voor minder geld toch een beetje het idee hebt dat je erbij hoort. Xiaomi is het afgelopen jaar sterk gegroeid door een breed aanbod van allerlei oortjes, zodat iedereen aan z’n trekken komt. Samsung staat op een derde plek met 6,9% van de markt. Zij zouden 7,4 miljoen stuks hebben verkocht. Onder Android-gebruikers zijn de Galaxy Buds een favoriet, ook al worden gaat het om een vrij kleine groep die ze daadwerkelijk koopt. Omdat ze toch goed bevallen hebben we ze opgenomen in onze lijst met AirPods-alternatieven.

Bekijk ook

Dit zijn de beste AirPods-alternatieven: allemaal draadloos én van hoge kwaliteit

Zoek je een alternatief voor Apple's AirPods? In deze gids sommen wij een aantal draadloze oordoppen op voor ieders portemonnee. Er zijn namelijk genoeg AirPods-alternatieven voor als je Apple's oortjes te duur of niet mooi vindt.

Naar verwachting zal Samsung volgende maand op 11 februari de Galaxy Buds+ aankondigen. Deze oortjes zijn al uitgelekt en krijgen in ieder geval een langere batterijduur. Actieve ruisonderdrukking zit er echter niet in. Naar verwachting zal Samsung later dit jaar nog wel snel een inhaalrace doen, door alsnog oortjes met ruisonderdrukking uit te brengen.

Bekijk ook

De beste draadloze oordopjes voor muziek luisteren op je iPhone

Draadloze oordopjes zijn ideaal als je gaat sporten. Maar ook tijdens dagelijks gebruik zijn Bluetooth oortjes erg handig, omdat je nooit meer achter de kabel blijft hangen. De draadloze oordopjes die we in dit overzicht bespreken zijn onze aanraders, die zowel met de iPhone, iPad als Apple Watch werken.

De komende jaren zullen draadloze oortjes nog steeds flink groeien, van 170 miljoen in 2019 naar 1,2 miljard in 2024.

AirPods

Lees alles over de AirPods, Apple's populaire draadloze oordopjes. Apple heeft inmiddels meerdere generaties van de AirPods uitgebracht en speciale modellen, zoals de AirPods Pro en de AirPods Max. Hoe kun je de AirPods koppelen, hoe zit het met draagcomfort en hoe vind je AirPods snel weer terug? Bekijk de beste AirPods tips en je weet het! Wil je AirPods kopen, dan vind je in ons artikel de beste prijzen. Voor een goede deal check je ons artikel met AirPods aanbiedingen.

AirPods

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.