Vrouw met AirPods

‘Apple gaat AirPods-lijn in 2024 compleet vernieuwen’

Apple is volgens Bloomberg van plan om de AirPods-lijn behoorlijk te vernieuwen. Er staan onder andere een AirPods Max met usb-c en compleet vernieuwde AirPods 4 op de planning voor volgend jaar.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

AirPods 4 in twee varianten

Volgens Mark Gurman heeft Apple een complete herziening van de AirPods-lijn gepland. Dit gaat plaatsvinden in 2024, zo meldt de verslaggever van Bloomberg, die de afgelopen dagen een wat wisselend trackrecord heeft gekregen. Apple zou de standaard AirPods en de AirPods Max een opknapbeurt willen geven. De huidige AirPods 3 zijn volgens Bloomberg niet goed verkocht en Apple wil daarom de hele line-up in 2024 opschudden. De AirPods 2 en 3 verdwijnen en er komen twee varianten van de AirPods 4.

De AirPods 4 hebben een nieuw design, dat eruit ziet als een mix van de AirPods 3 en AirPods Pro. Er zullen geen verwisselbare oortips op zitten. Uiteraard kun je opladen met usb-c. De twee varianten van de AirPods 4 onderscheiden zich op het punt van functies, zoals ruisonderdrukking en Zoek mijn-ondersteuning. Bij de duurdere variant krijg je ruisonderdrukking en een vernieuwde oplaadcase met speakers, om ze gemakkelijker terug te kunnen vinden. De goedkopere versie heeft dat niet. Met de komst van de AirPod 4 in twee varianten zullen de huidige AirPods 3 en AirPods 2 uit de winkel verdwijnen.

Vrouw met AirPods en MacBook

AirPods Max met usb-c

Wat de AirPods Max betreft zijn de vooruitzichten minder spectaculair. Apple zou de AirPods Max aan het einde van 2024 een update willen geven, met een usb-c aansluiting en nieuwe kleuren. Andere verbeteringen zitten er niet in, meldt Bloomberg. En dat is opmerkelijk, want er zijn nog wel een paar wensen voor de AirPods Max 2, zoals ondersteuning voor lossless muziek.

Apple bracht de AirPods Max in december 2020 uit en heeft sindsdien geen enkele update of nieuwe kleur uitgebracht. Het is een van de producten met Lightning-aansluiting die Apple nog verkoopt. Ook kwamen er geen nieuwe functies bij die sinds iOS 17 wel op de AirPods Pro te vinden zijn, zoals Gespreksversterking en gepersonaliseerd volume.

Bekijk ook

'AirPods Max krijgt in 2024 een usb-c-aansluiting'

De AirPods Max en de gewone AirPods krijgen in 2024 een usb-c-poort. Mensen die op een opvolger zitten te wachten moeten dus nog even geduld hebben.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.