Kuo: ‘2018 iPhones werken niet met Apple Pencil’

Had je de hoop dat je de Apple Pencil straks kan gebruiken op de nieuwe iPhone? Dan moeten we je teleurstellen, want volgens de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo komt er dit jaar geen ondersteuning voor de Apple Pencil.

Twee weken geleden schreven we nog dat de 2018 OLED-iPhones mogelijk werken met de Apple Pencil. Vooral op het grotere scherm zou dit van pas kunnen komen. Uit onze peiling over Pencil-ondersteuning bleek dat bijna de helft van de stemmers hier ook niet op zit te wachten. Voor hen die dit wel zien zitten, is er minder leuk nieuws. Apple Pencil-support zit er (in ieder geval dit jaar) niet in.

‘Geen Pencil voor de iPhone 2018’

De betrouwbare analist Ming-Chi Kuo heeft het vaak bij het juiste eind, dus je kunt er nagenoeg zeker van zijn dat de ondersteuning voor de Pencil dit jaar inderdaad niet naar de iPhone komt. Volgens hen biedt dat simpelweg geen goede gebruikservaring. Samsung levert bij de Note 9 met een 6,4-inch scherm wel een pennetje. Hoewel dit dus bij de 6,5-inch iPhone X Plus ook zou kunnen, denkt Apple daar volgens de nieuwste berichten duidelijk anders over.

Bekijk ook

iCulture peilt: zit jij te wachten op een iPhone met Apple Pencil?

Volgens geruchten worden twee van de drie nieuwe iPhones dit jaar geschikt voor de Apple Pencil. Maar zitten we daar wel op te wachten? We zijn benieuwd naar jouw mening, dus stem in onze poll.

Andere details die Ming-Chi Kuo opsomt zijn de komst van een 512GB-model voor de iPhone X 2018 en de iPhone X Plus. Zijn specificaties komen overeen met eerdere geruchten, waaronder die van Bloomberg van vanmorgen. Kuo voorspelt de A12-chip in alle drie de modellen en een resolutie van 2688 x 1242 voor de iPhone X Plus, 2436 x 1125 voor de 5,8-inch iPhone en 1792 x 828 voor de 6,1-inch LCD-iPhone. Je kunt er dus vanuit gaan dat de 6,1-inch iPhone geen Super Retina-scherm krijgt, zoals wel het geval is bij de OLED-modellen.

Overige specificaties zijn de 12mp dubbele camera op de OLED-modellen en de enkele 12mp-camera op de 6,1-inch iPhone. Hoewel de nieuwe 5,8-inch iPhone X geen dualsim krijgt, speculeert Ming-Chi Kuo wel over de aanwezigheid van een e-SIM. Hij weet echter niet zeker of deze daadwerkelijk geactiveerd wordt.

Kuo 2018 iPhones.

Voor de batterij schat Kuo een capaciteit van 3300-3400mAh op het grote model van 6,5-inch. De andere twee kunnen rekenen op een batterijcapaciteit van 2600-2800mAh. Bij de OLED-modellen kan je volgens Kuo kiezen tussen drie kleuren (waarschijnlijk goud, zilver en spacegrijs), terwijl het LCD-model in vijf kleuren komt. Eerder schreven we al in ons artikel over de iPhone 2018 kleuren dat Apple het LCD-model uitbrengt in onder andere blauw en oranje.

Bekijk ook

Alles over de 2018 iPhone-kleuren

Welke kleuren krijgen de 2018 iPhones? Kies uit 6 verschillende iPhone XR kleuren of ga voor de klassieke kleuren van de iPhone XS (Max).

De nieuwe iPhones verschijnen naar verwachting op 21 september in de eerste groep landen, waaronder ook Nederland en België. De analist denkt dat de 6,1-inch iPhone (of iPhone 9) mogelijk ietsjes later verschijnt, maar noemt daarbij geen datum. Berichten over een latere beschikbaarheid verschijnen elk jaar, maar voor het definitieve antwoord moeten we wachten op de aankondigingen van Apple. Dat is waarschijnlijk op 12 september, want dat is de beoogde iPhone-event 2018 datum. Check ook onze verwachtingen van het iPhone-event, waarin we al onze voorspellingen op een rijtje zetten.

Bekijk ook

Officieel: iPhone Event is op 12 september - uitnodigingen verstuurd

We hebben een datum: op woensdag 12 september is het aankomende iPhone 2018-event. Apple zal op die dag de 2018 iPhones (waaronder de gelekte iPhone XS en iPhone XS Max) en meer aankondigen. Bekijk hier de uitnodiging!

Apple Pencil

Apple Pencil is de tekenpen voor je iPad. Er zijn drie modellen: de eerste generatie (2015), tweede generatie (2018) en Apple Pencil met usb-c (2023). Na het koppelen met herkent de iPad kun je beginnen met notities maken en tekenen op het scherm. De iPad herkent elke beweging van de Apple Pencil en laat de lijnen realtime op het scherm zien. De Apple Pencil is oplaadbaar en is via Bluetooth verbonden met je iPad.

Apple Pencil

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.