Gerucht: ‘Volgend jaar geen 3D Touch op iPhones meer’

Zou jij het missen?
Een iPhone zonder 3D Touch, zou jij daaraan kunnen wennen? Als het aan Barclays ligt hebben we geen keus, want alle 2019 iPhones moeten het volgens hen zonder 3D Touch doen. Daarnaast doet de analist nog meer voorspellingen voor 2019.

De kans is groot dat je nu vooral uitkijkt naar de 2018 iPhones, maar bij Barclays kijken ze al een stap verder naar de 2019 iPhones. Analisten zijn langs verschillende leveranciers bij Apple’s productieketen langsgegaan en baseert daarop zijn voorspellingen voor volgend jaar. Volgens hem is dit jaar het laatste jaar dat Apple nieuwe iPhones met 3D Touch uitbrengt, want vanaf volgend jaar is het over en uit. De analist voorspelt ook nog meer producten voor 2019, waaronder de AirPods 2 en een nieuwe HomePod.

‘Geen 3D Touch meer op 2019 iPhones’

Dit jaar is de verwachting dat we langzaamaan al afscheid moeten nemen van 3D Touch, de techniek waarbij je ook nog stevig kan drukken op knoppen op het scherm. De 6,1-inch LCD iPhone krijgt volgens betrouwbare bronnen geen 3D Touch, onder andere om kosten te besparen. Wat de reden zou zijn om volgend jaar bij alle modellen 3D Touch achter wegen te laten is onduidelijk, maar Barclays houdt hier in ieder geval rekening mee. Ze benadrukken wel dat de planning nog lang niet definitief is.

Bekijk ook

Bijna de helft van de iCulture-lezers gebruikt 3D Touch zelden of nooit

Met 3D Touch op de iPhone 6s kun je sneller bepaalde taken uitvoeren. Maar hoe vaak wordt deze drukgevoelige functie door iCulture-lezers gebruikt? Van de iPhone 6s-eigenaren die op onze poll gestemd heeft, zegt bijna de helft 3D Touch zelden of nooit te gebruiken.

Bijna een jaar na de eerste iPhone met 3D Touch vroegen we jullie in een peiling of je de schermtechniek vaak gebruikt. Uit de peiling bleek dat bijna de helft van de iPhone 6s-bezitters dit zelden of nooit gebruikt. Inmiddels zijn we al heel wat jaren en 3D Touch-toestellen verder. 3D Touch is op steeds meer plekken te gebruiken, maar is ook vaak te vervangen door een knop langer ingedrukt te houden. De enige plek waar je 3D Touch zou missen, is met een stevige druk op het appicoontje.

Hoe zit dit bij jou? Zou jij het ontbreken van 3D Touch een gemis vinden als het volgend jaar inderdaad verdwijnt?

AirPods 2 en nieuwe HomePod in 2019
Andere voorspellingen op basis van de bevindingen van de analist is de komst van de AirPods 2 voor het najaar van 2019. Ze verwijzen hiermee mogelijk naar de nieuwe waterbestendige AirPods die ook noise-cancellation krijgen. Maar voordat het zover is, komt volgende maand de nieuwe draadloze oplaadcase voor de AirPods uit, zodat je ze kan gebruiken met de AirPower.

Bekijk ook

AirPower: alles over de draadloze oplaadmat van Apple

Lees hier alle uitleg over AirPower, de draadloze oplaadmat die Apple in de periode 2017-2018 ontwikkelde. Waarom is de AirPower nooit officieel uitgebracht, hoe werkte het? Antwoord op al je AirPower vragen!

Daarnaast verwacht de analist een goedkopere HomePod die ergens in 2019 verschijnt. De verkopen van de huidige HomePod zouden niet aan de verwachtingen voldoen en een goedkoper model moet meer mensen aanspreken. Mark Gurman van Bloomberg zei eerder al dat de AirPods 2 in 2019 komt, samen met een goedkopere HomePod en een koptelefoon van Apple.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple komt in 2019 met AirPods 2, koptelefoon en nieuwe HomePod'

Apple gaat in 2019 nog veel meer audio-producten uitbrengen. Zo is het bedrijf van plan om nieuwe high-end AirPods, een nieuwe HomePod en een nieuwe over-ear koptelefoon uit te brengen.

Reacties: 33 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.