iCulture: Peilt

iCulture peilt: zit jij te wachten op een iPhone met Apple Pencil?

Volgens geruchten worden twee van de drie nieuwe iPhones dit jaar geschikt voor de Apple Pencil. Maar zitten we daar wel op te wachten? We zijn benieuwd naar jouw mening, dus stem in onze poll.

We kennen de Apple Pencil allemaal van de iPad Pro en sinds kort ook de iPad 2018. Al sinds eind 2016 kun je met de Apple Pencil nauwkeurig tekenen en dankzij de sensoren weet de pen ook nog of je hard drukt of de Pencil gekanteld houdt. Maar na al die jaren moeten iPhone-gebruikers het nog zonder doen. Volgens geruchten komt daar eind dit jaar verandering in met de komst van de 2018 iPhones, maar zie jij het eigenlijk wel zitten om met de Pencil op je iPhone-scherm te tekenen, of ga je het waarschijnlijk helemaal niet gebruiken?

iCulture peilt: wil jij Pencil-ondersteuning op de iPhone?

We zijn daarom benieuwd in hoeverre jij geïnteresseerd bent in een dergelijke iPhone-ondersteuning voor de Apple Pencil. Als Apple dit inderdaad toe gaat voegen aan twee van de drie nieuwe iPhones, moet je deze waarschijnlijk wel los erbij kopen. Voor €99 is dat best veel geld, maar is dat het wel waard?

Poll niet zichtbaar? Invullen kan ook hier!

We horen al langere tijd over mogelijke Pencil-ondersteuning in de iPhone. Analisten voorspelden eerder dit jaar dat Apple in het najaar met een nieuwe Apple Pencil komt die ook op de iPhone werkt. Als dat inderdaad het geval is, lijkt het logisch dat het formaat van de pen een stukje kleiner wordt dan nu het geval is, zodat je hem makkelijker mee kan nemen. Of we dan ook moeten denken aan het opbergen van de Pencil zoals het geval is bij de Galaxy Note-toestellen van Samsung, valt nog te bezien.

Momenteel kan je op de iPhone in allerlei standaardapps tekenen met je vinger. Denk bijvoorbeeld aan de Notities-app, maar ook bij het bewerken van screenshots en PDF-bestanden. Dankzij Markeringen kun je tekenen op foto’s. In al deze gevallen kan de Apple Pencil van pas komen, terwijl hetzelfde geldt voor de creatieve iPad Pro-apps die nu ook al op de iPhone werken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.