iCulture peilt: zit jij te wachten op een iPhone met Apple Pencil?

Volgens geruchten worden twee van de drie nieuwe iPhones dit jaar geschikt voor de Apple Pencil. Maar zitten we daar wel op te wachten? We zijn benieuwd naar jouw mening, dus stem in onze poll.

We kennen de Apple Pencil allemaal van de iPad Pro en sinds kort ook de iPad 2018. Al sinds eind 2016 kun je met de Apple Pencil nauwkeurig tekenen en dankzij de sensoren weet de pen ook nog of je hard drukt of de Pencil gekanteld houdt. Maar na al die jaren moeten iPhone-gebruikers het nog zonder doen. Volgens geruchten komt daar eind dit jaar verandering in met de komst van de 2018 iPhones, maar zie jij het eigenlijk wel zitten om met de Pencil op je iPhone-scherm te tekenen, of ga je het waarschijnlijk helemaal niet gebruiken?

iCulture peilt: wil jij Pencil-ondersteuning op de iPhone?

We zijn daarom benieuwd in hoeverre jij geïnteresseerd bent in een dergelijke iPhone-ondersteuning voor de Apple Pencil. Als Apple dit inderdaad toe gaat voegen aan twee van de drie nieuwe iPhones, moet je deze waarschijnlijk wel los erbij kopen. Voor €99 is dat best veel geld, maar is dat het wel waard?

De poll behorende bij dit artikel is helaas niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Poll niet zichtbaar? Invullen kan ook hier!

We horen al langere tijd over mogelijke Pencil-ondersteuning in de iPhone. Analisten voorspelden eerder dit jaar dat Apple in het najaar met een nieuwe Apple Pencil komt die ook op de iPhone werkt. Als dat inderdaad het geval is, lijkt het logisch dat het formaat van de pen een stukje kleiner wordt dan nu het geval is, zodat je hem makkelijker mee kan nemen. Of we dan ook moeten denken aan het opbergen van de Pencil zoals het geval is bij de Galaxy Note-toestellen van Samsung, valt nog te bezien.

Bekijk ook

Gerucht: 'Nieuwe OLED-iPhones werken met Apple Pencil'

Volgens bronnen brengt Apple de Apple Pencil dit jaar naar de iPhone. Apple's tekenpen zou geschikt zijn voor de aankomende OLED-iPhones. Daarnaast komen deze modellen volgens dezelfde bron ook met 512GB opslagruimte.

Momenteel kan je op de iPhone in allerlei standaardapps tekenen met je vinger. Denk bijvoorbeeld aan de Notities-app, maar ook bij het bewerken van screenshots en PDF-bestanden. Dankzij Markeringen kun je tekenen op foto’s. In al deze gevallen kan de Apple Pencil van pas komen, terwijl hetzelfde geldt voor de creatieve iPad Pro-apps die nu ook al op de iPhone werken.

Bekijk ook

De beste creatieve apps voor de iPad Pro

Met deze creatieve apps voor de iPad Pro kun je je helemaal uitleven. Van fotobewerkingen tot tekeningen maken, dit zijn de beste iPad Pro-apps voor creatieve professionals.

Apple Pencil

Apple Pencil is de tekenpen voor je iPad. Er zijn drie modellen: de eerste generatie (2015), tweede generatie (2018) en Apple Pencil met usb-c (2023). Na het koppelen met herkent de iPad kun je beginnen met notities maken en tekenen op het scherm. De iPad herkent elke beweging van de Apple Pencil en laat de lijnen realtime op het scherm zien. De Apple Pencil is oplaadbaar en is via Bluetooth verbonden met je iPad.

Apple Pencil

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.