iphone-x-plus-concept

Gerucht: ‘Nieuwe OLED-iPhones werken met Apple Pencil’

Mogelijk ook met 512GB opslag

Volgens bronnen brengt Apple de Apple Pencil dit jaar naar de iPhone. Apple's tekenpen zou geschikt zijn voor de aankomende OLED-iPhones. Daarnaast komen deze modellen volgens dezelfde bron ook met 512GB opslagruimte.

De Apple Pencil is Apple’s drukgevoelige tekenpen die werkt op de iPad Pro en de 2018 iPad. De Apple Pencil bevat allerlei sensoren, zodat je tijdens het schrijven en tekenen extra kracht kan zetten en de pen schuin kan houden voor bepaalde effecten, net als bij een echt potlood. Maar dit jaar zou eindelijk het moment zijn dat je de pen ook kan gebruiken op de iPhone. Volgens onderzoeksbedrijf Trendforce krijgen de iPhone X Plus en de iPhone X 2018 ondersteuning voor de Apple Pencil. Daarnaast is er meer info over de eventuele opslagruimte op deze modellen.

‘Apple Pencil straks te gebruiken op OLED-iPhones’

Dit jaar werd de Apple Pencil dankzij de komst van de iPad 2018 in één keer een stuk toegankelijker, omdat je er geen iPad Pro meer voor nodig hebt. Als dit nieuwe gerucht klopt dat twee van de drie nieuwe iPhones ook ondersteuning bieden voor de Apple Pencil, betekent dit dat nog veel meer mensen van Apple’s schrijfpen gebruik kunnen maken. Of het gaat om een nieuwe versie of de huidige Apple Pencil, meldt het bedrijf niet. De Apple Pencil zou niet inbegrepen zijn, want het bedrijf noemt het slechts een optie voor gebruikers. Vooral op het grotere van de iPhone X Plus komt de Pencil van pas. Samsung’s Galaxy Note 9 die onlangs aangekondigd is heeft een vergelijkbaar schermformaat, maar wordt wel standaard meegeleverd met een pennetje.

iPhones 2018 volgens Trendforce.

Daarnaast gaat Trendforce uit van een forse uitbreiding in opslagruimte. Momenteel kun je de iPhone X kopen met 64GB en 256GB opslag, maar daar komt voor de twee nieuwe OLED-modellen 512GB opslag bij. Je hebt daardoor weer de keuze uit drie opslagcapaciteiten, zoals Apple in het verleden ook gedaan heeft. De 6,1-inch iPhone blijft achter met 64GB en 256GB opslag. Verder herhaalt het bedrijf recente geruchten over de nieuwe iPhones. Zo zouden de OLED-modellen 4GB werkgeheugen krijgen, terwijl de 6,1-inch LCD iPhone het moet doen met 3GB RAM. De 6,1-inch iPhone en iPhone X Plus worden volgens Trendforce de enige met een mogelijkheid vuur dualsim, maar alleen in specifieke regio’s. Eerder schreven we al dat dualsim mogelijk niet naar Nederland komt.

Qua prijs voorspelt Trendforce dat de 6,1-inch iPhone zo’n $699 tot $749 gaat kosten voor het basismodel. Dat betekent dat de 6,1-inch iPhone dezelfde prijs krijgt als de iPhone 8, zoals we eerder al schreven. De 5,8-inch iPhone X 2018 ligt daar dan met $899 een stuk boven, gevolgd door de iPhone X Plus voor $999. Dat betekent dus dat de iPhone X Plus even veel gaat kosten als de huidige iPhone X en dat de 5,8-inch opvolger tussen de twee andere toestellen in gaat zitten.

Meer over de 2018 iPhones lees je in onze artikelen. De datum van het iPhone-event is waarschijnlijk 12 september, wat betekent dat we nog een maandje moeten wachten voordat Apple de nieuwe iPhones aan gaat kondigen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2018, 13:47
Bron Bron Trendforce
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 2018 iPhone, iPhone XR, iPhone XS Max
Devices iPhone 2018, iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max
17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.