Eve Room nieuw

Vernieuwde Eve Room heeft nu een scherm en ingebouwde batterij

Met de Eve Room kun je de luchtkwaliteit in een kamer in de gaten houden. De verbeterde versie die vanaf nu in de winkel ligt heeft een ingebouwd scherm en een oplaadbare batterij.

Vernieuwde Eve Room

De vernieuwde Eve Room ligt vanaf 12 september in de winkel voor een prijs van 100 euro. Je kunt nu al een pre-order plaatsen via Eve’s eigen winkel, maar je kunt ook wachten tot het accessoire in de Nederlandse winkels ligt. Sinds deze zomer heet de fabrikant kortweg Eve (voorheen Elgato Eve) en met het najaar op komst is het niet verrassend dat er nu al de eerste aankondigingen binnenkomen van producten die het binnenshuis aangenamer moeten maken. De vernieuwde Eve Room werkt net als z’n voorganger met HomeKit en bevat allerlei handige verbeteringen.


Eve Room meet luchtkwaliteit

De eerder uitgebrachte Eve Room was voorzien van een witte plastic behuizing, had geen schermpje en werkte op AA-batterijen. Je kon deze sensor bijvoorbeeld gebruiken om een niet-connected luchtreiniger aan te sturen: op het moment dat de Eve Room merkt dat de luchtkwaliteit in huis achteruit gaat, zou je via een slimme stekker de luchtreiniger kunnen inschakelen.

Eve Room in de kinderkamer

Luchtkwaliteit meten

Dat kan met de vernieuwde Eve Room nog steeds, maar nu ziet het er dankzij de metalen behuizing iets luxer uit. Deze sensor meet de temperatuur, de luchtvochtigheid en de luchtkwaliteit. Via het E-Ink-schermpje kun je de metingen aflezen. Opladen doe je via een Micro-USB-poort, waarna je de sensor weer zo’n 6 weken kunt gebruiken. Er zit ook een energiezuinige modus in, die inschakelt zodra de batterij bijna leeg is. Je krijgt dan alleen nog de temperatuur en luchtvochtigheid te zien. Vind je het telkens opladen van de Eve Room helemaal niets, dan kun je het apparaatje ook op een permanente stroombron aansluiten.

Eve Room luchtkwaliteit

Het uitlezen van de data kan via het E-Ink-scherm, maar ook via HomeKit, Siri of de Eve-app. Daarbij krijg je ook de veranderingen in de loop van de tijd te zien. Gaat de luchtkwaliteit omlaag, dan kun je via HomeKit automatisch acties laten uitvoeren, al moet je dan wel over een HomeKit-hub beschikken. Het apparaatje meet 54 x 54 x 15 mm en past dus overal op een tafeltje of kast. Wel zorgt de prijs van €99,95 ervoor dat dit alleen een zinnige aankoop is als je er echt een toepassing voor hebt. Als ‘leuk voor erbij’ zal het voor de meeste mensen wat te prijzig zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2018, 15:32
Categorie Accessoires
Onderwerp elgato
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.