iPad Pro 2021 Magic Keyboard

Gerucht: ’14-inch iPad Pro met Mini-LED komt begin 2023′

Volgens geruchten van analist Ross Young komt Apple begin 2023 met een 14-inch iPad Pro met Mini-LED. Er zit ook ProMotion in.

’14-inch iPad Pro op komst

Analist Ross Young van Display Supply Chain Consultants (DSCC) heeft een behoorlijk goed track record. Het is dus niet zomaar zwetspraat, als hij beweert dat er begin 2023 een 14,1-inch iPad Pro met mini-LED aan komt, die ook ProMotion ondersteunt, net als bij de huidige 12,9-inch ‌iPad Pro. Hij baseert zich daarbij op bronnen uit de toeleveringsindustrie. Gisteren meldde het Twitter-account Majin Bu ook al iets soortgelijks, met de toevoeging dat er een M2-chip in zit. Ook zou er standaard 512GB opslag en 16GB geheugen in zitten.


De M2 zal ook in een nieuw 11-inch model zitten, waarin geen verdere vernieuwingen te verwachten zijn, meldt deze twitteraar. Daarnaast komt er een nieuw 12,9-inch model met smallere randen en de veel grotere nieuwe 14,1-inch iPad Pro. Nieuwe functies zoals Stage Manager en display zoom zijn daarop standaard aanwezig en komen beter uit de verf op het nog grotere display. Nu heeft ook een bron met een bewezen track record zich in de discussie gemengd: Ross Young heeft het in de afgelopen maanden in vrijwel 100% van de gevallen juist gehad, zoals het ProMotion-display in de iPhone 13 Pro-serie en de 16-inch MacBook Pro met Mini-LED en ProMotion.

https://twitter.com/DSCCRoss/status/1534905654313308161

Maar we moeten nog wel even wachten: volgens Majin Bu komen de nieuwe iPad Pro modellen in oktober of november van dit jaar, terwijl Young denkt dat begin 2023 een realistischer timing is. In 2021 beweerde Mark Gurman van Bloomberg ook al dat er grotere iPad Pro-modellen aan zitten te komen of dat Apple ze in ieder geval overweegt. Toen zou het nog enkele jaren duren voordat ze daadwerkelijk zouden verschijnen. Een grotere iPad zou welkom zijn voor sommige mensen die hun laptop aan de kant willen zetten. De grens tussen tablet en laptop vervaagt hierdoor nog meer. De kans hierop is met deze nieuwe geruchten opnieuw iets groter geworden.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer. De nieuwste generatie is de iPad Pro 2022.

iPad Pro

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.