MacBook Pro 16-inch deal

Gerucht: ’13-inch MacBook Pro krijgt Intel Ice Lake-processor’

Vermoedelijke benchmarkcijfers wekken de indruk dat Apple de tiende generatie Intel Core Ice Lake-processor wil gebruiken in de komende update van de 13-inch MacBook Pro. In het model van 2019 draait nog een achtste generatie Intel i5-8279U.

Er wordt erg naar een update van de 13-inch MacBook Pro uitgekeken, omdat dit vermoedelijk de eerste kleinere laptop zal zijn met het nieuwe schaarmechanisme in het toetsenbord. Een dergelijk toetsenbord werd al toegevoegd in de 16-inch MacBook Pro, maar die laptop is niet voor iedereen aantrekkelijk. Geruchtenlekker _rogame liet screenshots uitlekken van een benchmark waaruit nu blijkt dat er een 13-inch MacBook Pro voor 2020 in de maak is, inclusief metingen van de performance.


Het zou gaan om een quad-core Intel Core i7-1068G7 processor met een kloksnelheid van 2,3GHz een een Turbo Boost oplopend tot 4,1GHz. De op 10nm geproduceerde chip is waarschijnlijk op maat gemaakt voor Apple. Bij Intel is er in ieder geval niets over te vinden op basis van het voorraadnummer (SKU). Het is echter mogelijk dat Intel de chip later nog toevoegt aan het eigen assortiment.

Bekijk ook

Getest: onze ervaringen met Apple's nieuwste MacBook Pro-toetsenbord

Apple heeft haar nieuwste MacBook uitgerust met een nieuw schaartoetsenbord. Na de vele klachten van de afgelopen jaren is Apple daarmee teruggekomen op haar eerdere beslissing voor een dunner vlindertoetsenbord. Heeft Apple hier goed aan gedaan en zijn de problemen nu opgelost? Dit zijn onze ervaringen met dit nieuwe toetsenbord van de 16-inch MacBook Pro.

De 13-inch MacBook Pro van 2020 blijkt volgens de benchmark een kleine verbetering ten opzichte van het model van vorig jaar. Deze beschikt over een 8e generatie Intel Core i5-8279U. Dit is een quad-core chip met een kloksnelheid van 2,4GHz en een maximale Turbo Boost van 4,1GHz. De twee chips verschillen vooral door het verbeterde design.

De 13-inch MacBook Pro zal waarschijnlijk weer Intel’s geïntegreerde GPU hebben, mogelijk met Intel Iris Plus of Intel UHD-technologie, maar dat is nog niet zeker. Ook de 16-inch MacBook Pro zou dit jaar een update kunnen krijgen, ook met Ice Lake-processor.

We kunnen de vernieuwde 13-inch MacBook Pro later dit jaar verwachten. Een tijdsplanning is nog niet bekend, maar de aankondiging zou kunnen plaatsvinden tijdens het voorjaarsevent. Onze verwachtingen van het maart 2020-event houden in ieder geval rekening met een nieuwe MacBook.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit drie formaten (13-, 14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit begin 2023, voorzien van voorzien van de M2 Pro-chip of de nog krachtiger M2 Max-chip. Hier zit geen Touch Bar meer in. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 13-inch MacBook Pro is vernieuwd in de zomer van 2022 en heeft een M2-chip, maar nog wel hetzelfde design als de modellen van 2020 en ouder. Ook zit hier nog een Touch Bar in. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.