iPhone SE doosje

128GB iPhone SE aangekondigd: klein formaat, meer opslag

Apple heeft de 128GB iPhone SE aangekondigd, een handzaam toestel met meer opslag. Ideaal voor muziekfanaten en anderen die veel offline muziek willen meenemen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft vandaag de 128GB iPhone SE aangekondigd, een interessante nieuwkomer voor mensen die veel opslag willen. De modellen met 16GB en 64GB opslag verdwijnen en worden vervangen door toestellen met dubbel zoveel opslag: 32GB en 128GB. Waar kun je de 128GB iPhone SE bestellen en loont het de moeite om nog een iPhone SE te kopen? Je leest het in dit artikel.


iPhone SE doosje

128GB iPhone SE bestellen

Wil je de 128GB iPhone SE kopen, dan kun je terecht in de Apple Store. Daar vind je ook het nieuwe model met 32GB opslag, waarmee je eveneens goed uit bent.

Net als de vandaag aangekondigde rode iPhone 7 gaan de nieuwe modellen vanaf vrijdag 24 maart in de verkoop, in alle landen waar iPhones worden verkocht. Dus ook in Nederland en België.

128GB iPhone SE kopen bij andere aanbieders

Je kunt de 128GB iPhone SE kopen bij de Apple Store, maar ook bij de diverse andere aanbieders zoals providers. Bij de Apple Store is het assortiment meteen aangepast en kun je vanaf nu alleen nog de nieuwe 32GB en 128GB iPhone SE kopen. Bij providers en telecomwinkels kan het nog wel even duren voordat zij voor hun oude voorraden heen zijn en kun je te maken krijgen met wat langere levertijden voor de 128GB iPhone SE.

Waar je zoal de iPhone SE bestellen kunt zie je in onze prijsvergelijker:

iPhone SE: meer opslag voor hetzelfde geld

De Apple Store ging eerder vandaag offline voor gepland onderhoud. Apple beloofde dat er ‘iets speciaals’ aan zat te komen en inmiddels weten we waarom het gaat: nieuwe producten, waaronder de 128GB iPhone SE. Deze is bedoeld als aanvulling op het bestaande assortiment; het is dus geen nieuw ontworpen model. Wel verdubbelt Apple de opslag: 16GB gaat naar 32GB en 64GB gaat naar 128GB. Dit betekent ook dat Apple geen toestellen meer met 16GB meer verkoopt; al zul je ze de komende tijd nog wel bij telecomwinkels kunnen aantreffen.

iPhone SE jaar geleden aangekondigd

Precies een jaar geleden werd de iPhone SE aangekondigd als nieuw instapmodel voor mensen die een wat kleiner scherm zoeken. Het 4-inch scherm van de iPhone 5-serie werd gehandhaafd maar qua specs was het toestel grotendeels gelijk aan de vlak daarvoor aangekondigde iPhone 6s. Daarom is de iPhone SE voor veel mensen een prima keuze: als je met een wat kleiner scherm kunt leven, heb je behoorlijk up-to-date techniek in je toestel.

iPhone SE review iCulture: toestel met doosje

Op de iPhone SE ga je waarschijnlijk geen films kijken, maar het nieuwe model met 128GB is wel ideaal voor mensen die veel offline muziek willen meenemen. Daarmee zou dit toestel wel het alternatief kunnen zijn voor muziekliefhebbers die voorheen een iPod classic met 160GB opslag op zak hadden. De iPhone SE komt met 128GB opslag aardig in de buurt en is voorzien van flashgeheugen, dat minder snel kapot gaat. Nog twee andere pluspuntjes van de iPhone SE: hij is lekker handzaam en heeft een behoorlijke accuduur.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2017, 17:00
Categorie iDevices
Onderwerp iPhone SE
Device iPhone SE

Actuele iPhone SE deals

14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.