Apple kondigt 9,7-inch iPad 2017 aan: goedkopere iPad voor normaal gebruik

Apple heeft een nieuwe iPad aangekondigd. Het gaat om een minder krachtige iPad van 9,7-inch met A9-chip. De iPad heeft een lagere instapprijs.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft een gloednieuwe versie van de 9,7-inch iPad aangekondigd. De iPad 2017 is goedkoper dan eerdere iPads en vooral bedoeld voor mensen die een 9,7-inch iPad voor weinig geld willen. Wil je de iPad 2017 kopen? Dan vind je op deze pagina alles over deze iPad 2017.


iPad Pro 9,7-inch nieuw.

9,7-inch iPad 2017 bestellen

De nieuwe 9,7-inch iPad vervangt de iPad Air 2 heeft een lagere instapprijs van €409. Je kunt de iPad kopen in de Apple Store, maar ook bij diverse andere winkels die iPads verkopen zoals Amac en Coolblue. Hieronder zie je de vanafprijzen van de beschikbare modellen. Elk model is ook in een versie met 4G verkrijgbaar.

iPad 2017 als goedkoper alternatief

Deze nieuwe 9,7-inch iPad zal in de markt gezet worden als een goedkoper alternatief en bevat een standaard A9-chip. Dit is een stap terug ten opzichte van de vorige A9X-chip in de iPad Pro van vorig jaar, maar een stapje hoger dan de A8X-chip van de iPad Air 2. De nieuwe 9,7-inch iPad is beschikbaar vanaf 24 maart 2017 voor een prijs van $329. Ook in Nederland zal de nieuwe iPad vanaf dat moment beschikbaar zijn voor een prijs van €409. Het model dient ter vervanging van de iPad Air 2. Deze nieuwe iPad zal alleen beschikbaar zijn in een 32GB- en 128GB-model, zowel met Wi-Fi als met 4G. Qua kleuren kun je alleen kiezen tussen zilver, goud en spacegrijs. Roségoud zoals in de iPad Pro van 9,7-inch is niet beschikbaar.

De nieuwe iPad is een stukje dikker dan de huidige 9,7-inch iPad Pro. De nieuwe iPad heeft een dikte van 7,5 millimeter, terwijl dit bij de huidige 9,7-inch iPad Pro en de iPad Air 2 nog 6,1 millimeter was. Ook het gewicht is daardoor iets hoger (469 gram ten opzichte van 437 gram). De nieuwe 9,7-inch iPad mist wel een aantal belangrijke eigenschappen. Zo is het scherm niet volledig gelamineerd en bevat deze ook geen antireflectiecoating, terwijl dit wel bij de iPad Air 2 wel het geval was. Ook is True Tone niet toegevoegd en ondersteunt hij geen bredere kleurenweergave. De nieuwe iPad werkt ook niet met de Apple Pencil en heeft geen Smart Connector.

Qua camera heeft de nieuwe iPad een 8MP iSight-camera met een diafragma van ƒ/2.4. De FaceTime-camera betreft een 1,2MP-camera. Wel bevat de nieuwe iPad een Touch ID-sensor om de iPad met je vingerafdruk te ontgrendelen.

De 9,7-inch iPad kopen kan onder andere via de online Apple Store.

Nieuwe 9,7-inch iPad in drie kleuren.

iPad mini 4 afgeprijsd, nu met 128GB

De iPad mini 4 is bovendien afgeprijsd. Je kunt de iPad mini 4 nu kopen vanaf €489 en alleen in een 128GB-configuratie. Dit geldt ook voor het 4G-model waarvoor je €150 meer betaalt. De iPad mini 4 is vanaf nu nog het enige iPad mini-model dat beschikbaar is. Dat betekent dat niet alleen de iPad Air 2, maar ook de iPad mini 2 is komen te vervallen. Laatstgenoemde was de eerste iPad mini met een Retina-display.

Reacties: 60 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.