Baan zoeken met iPhone en iPad, afbeelding via Shutterstock.com (shutterstock_241735450).

Nieuwe baan zoeken met 20 vacature-apps voor iPhone en iPad

Een nieuwe baan zoeken op je iPhone of iPad? Met deze applijst vind je vacatures, verstuur je CV's en solliciteer je bij bedrijven. iCulture zet de handigste apps op een rij.

Baan zoeken met iPhone en iPad, afbeelding via Shutterstock.com (shutterstock_241735450).

De iPhone kan je helpen bij het vinden van een nieuwe baan. Er zijn talloze vacature-apps, apps om sollicitatiegesprekken te oefenen, aan je persoonlijke presentatie te werken of apps die je leren een stropdas te knopen. We geven hieronder allerlei suggesties voor apps die jou aan een nieuwe baan helpen.

Bij vacature-apps kun je onderscheid maken tussen apps met eigen aanbod (bijvoorbeeld LinkedIn, Monster of StepStone) en apps die tientallen en soms honderden vacaturebanken doorspitten (zoals Indeed en Trovit). Wil je wereldwijd zoeken of ben je nog aan het oriënteren, dan kan zo’n verzamel-app best handig zijn maar het levert wel vaak een overweldigend aanbod op. Gebruik daarom de filters in de apps.

Naast het traditionele aanbod van vacature-apps zijn er sinds kort ook enkele start-ups die het zoeken van een baan net iets anders aanpakken, zoals Connectar, Cocoon en StartMonday. Er zijn zelfs bedrijven die je via WhatsApp laten solliciteren, zoals Young Capital.

LinkedIn

De meeste mensen kennen LinkedIn wel, het sociale netwerk voor zakelijke gebruikers. Je LinkedIn-profiel is tegenwoordig belangrijker geworden dan een CV. Bij LinkedIn maak je een profiel met werkervaring en opleiding. Je kunt je ook aanmelden voor groepen, bijvoorbeeld rond interesses. Belangrijk is ook dat je je netwerk opbouwt, zodat je gemakkelijker via je contacten een nieuwe baan vindt. LinkedIn heeft een aparte app voor het zoeken van vacatures.


Indeed Vacatures Zoeken

Indeed is een zeer uitgebreide zoekmachine voor vacatures. Je krijgt toegang tot de vacatures van bedrijven wereldwijd, dus ook handig voor mensen die best over de grens willen werken. De app kijkt in meerdere vacaturebanken, zodat je meer dan 16 miljoen vacatures in 50 landen kunt doorzoeken. Door op locatie, fulltime/parttime en stages te filteren verzuip je niet in dit enorme aanbod.


Monster Vacatures Zoeken

Vroeger heette het bedrijf Monsterboard, maar tegenwoordig gebruiken ze kortweg de naam Monster. Met de app kun je vacatures zoeken, bekijken en meteen solliciteren. Je krijgt een melding wanneer een nieuwe vacature voldoet aan jouw zoekopdracht. In de app beheer je je CV’s of je uploadt ze via Dropbox of Google Drive. In de apart verkrijgbare iPad-app gebruiken ze nog wel de naam Monsterboard.


StepStone

StepStone is als vacaturesite tegenwoordig wat minder bekend dan een paar jaar geleden. Toch hebben ze een prima app, die regelmatig wordt bijgewerkt. Het van oorsprong Duitse StepStone laat je zoeken op trefwoord en op locatie. Favoriete locaties kun je bewaren of meteen solliciteren.


Trovit

Trovit heeft een reeks apps waarmee je huizen, tweedehands auto’s en andere producten kunt zoeken. De Trovit Job-app is bedoeld voor het zoeken van een baan. De app sprokkelt vacatures van honderden verschillende jobportals bij elkaar. Je kunt filteren op contracttype of werkuren en je kunt meldingen aanmaken. Ook handig als je in het buitenland wilt werken, want de Trovit-app zoekt in vacaturedatabanken in 46 landen.


Vacatures Zoeken Vacatures.nl

Met deze app vind je vacatures van bedrijven en vacaturebanken in jouw regio. Je vult in welke baan je zoekt en in welke plaats (op postcode of plaatsnaam). Vanuit de app kun je direct solliciteren, waarbij je je CV uploadt vanuit Dropbox, Google Drive of iCloud. Elke sollicitatie voorzie je van een pitch, motivatie of persoonlijke boodschap. In de app bewaar je de recente zoekopdrachten, zodat je snel weer verder kunt met je zoektocht.


Uitzendbureau.nl vacatures

Uitzendbureau.nl verzamelt de vacatures van meerdere uitzenbureau’s: maar liefst 375 uitzendbureau’s in Nederland staan erin. Solliciteren kan direct vanuit de app. Je kunt ook vacatures bewaren om later te solliciteren. Zoals de naam al aangeeft gaat het hier veelal om tijdelijke banen. In de app kun je een profiel aanmaken. Heb je geen CV, dan kun je je profiel uit de app insturen als CV.


Bijbaan

De Bijbaan-app van StudentenWerk helpt je aan een leuke bijbaan of vakantiewerk naast je studie. StudentenWerk is de grootste aanbieder van werk voor studenten. Landelijk zijn er meer dan 2.500 actuele vacatures, dus er is vast ook iets te vinden in jouw studentenstad.


Cocoon

Cocoon-appBeschikbaar vanaf zomer 2016. Start-up Cocoon is een soort Tinder voor werkzoekenden. Je maakt een profiel aan waarin je aangeeft wat je zoekt en wat je belangrijk vindt in een baan. Het zal daaarbij vaak gaan om banen bij start-ups, dus verwacht niet te veel traditionele banen zoals restaurantmanager of boekhouder, maar banen zoals ‘business developer’ en ‘growth hacker’. Cocoon is ontstaan vanuit het Nederlandse Rockstart. Het gaat vooral om snelgroeiende bedrijven en start-ups, dus reken op banen waarbij je hard moet werken, maar ook bij mooie nieuwe producten betrokken kunt zijn.


Connectar

Connectar is een start-up uit Rotterdam, dat in het voorjaar van 2016 een app uitbrengt waarmee je mobiel kunt solliciteren. De app moet een verzamelplatform voor vacatures worden en is ontstaan vanuit eigen frustratie.

Connectar-app

Oprichters Dian van Heijningen en Luc de Vreede zochten als ICT-freelancers een nieuwe opdracht en konden niet de app vinden die ze zochten. Ze besloten daarom een vacature-app te maken die volledig is geoptimaliseerd voor mobiel. In de app kun je je CV en andere documenten uploaden en gericht zoeken naar geschikte banen. Het onderscheidende is dat je kunt zoeken op basis van vaardigheden in plaats van alleen op functietitel of locatie.


StartMonday

Bij deze app solliciteer je met een 15 seconden durende video. Zorg dus dat je haar goed zit en dat je een pakkende pitch hebt geoefend. Je ziet in de app hoeveel je gaat verdienen en je krijgt meteen een notificatie als een HR-manager naar jouw video kijkt en contact wil. Vooral voor banen waarbij presentatie belangrijk is (horeca, retail, sales) kan deze app geknipt zijn. Minder geschikt als je een baan zoekt in de regio; de meeste banen zijn te vinden in grote steden.

Ook handig voor werknemers

Hieronder vind je nog een aantal handige apps voor mensen die op zoek zijn naar een baan of in loondienst zijn en tegen vragen aanlopen.

  • Werk & Zwangerschap (gratis, iPhone, iOS 7.0+) - Hoe zit het met zwangerschap als je een baan hebt? Deze app legt uit wat je rechten en plichten zijn.
  • Raet Netto (gratis, iPhone/iPad, iOS 8.0+) - Hoeveel ga je verdienen in je nieuwe baan? Deze app houdt rekening met allerlei factoren (wel/geen vakantiegeld, bruto/netto, wel/geen auto van de zaak). Je kunt zien wat er netto overblijft van je brutosalaris en of een salarisverhoging echt de moeite waard is. De app kan ook rekening houden met de CAO’s in verschillende bedrijfstakken.
  • Automotive Vacaturebank (gratis, iPhone/iPad, iOS 6.0+) - Een app die speciaal gericht is op vacatures in de autobranche.
  • Mijn Randstad (gratis, iPhone, iOS 9.0+) - App voor mensen die uitzendwerk via Randstad doen. Voor andere uitzendbureau’s zijn er vaak soortgelijke apps.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Solliciteren voor een nieuwe uitzendbaan via video. Scheelt weer reistijd.
  • Careerjet - Vacatures zoeken (gratis, iPhone/iPad, iOS 8.0+) - Een wat minder bekende vacature-aanbieder, maar wellicht biedt deze net jouw droombaan.
  • Glassdoor vacatures zoeken (gratis, iPhone/iPad, iOS 10.0+) - App waarmee je vacatures kunt bekijken, maar ook meteen ziet hoe mensen over het bedrijf denken.
  • Wegwijzer WW (gratis, iPhone/iPad, iOS 8.0+) - Vind je niet zo snel een nieuwe baan? Dan vertelt deze app je hoe het zit met alles rondom WW-zaken.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Een app met vacatures, waarbij je push-notificaties kunt instellen voor je zoekopdracht.

Openingsfoto: Rawpixel.com via Shutterstock.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2016
Categorie Apps
Onderwerpen personeel, vacatures, werk