1Password for Families: wachtwoorden beheren voor het hele gezin

De beste apps om gezinstaken te delen met huisgenoten

Taken delen met het gezin blijft altijd lastig. Dan is die weer wat vergeten of heeft iemand anders iets over het hoofd gezien. Deze apps voor gezinstaken gaan daarbij helpen.

Taken delen met het gezin

Heb jij nog een lijstje op de koelkast hangen met de wekelijkse klusjes die iedereen moet doen, dat hoeft niet meer. Er zijn een heleboel apps die dit voor je op kunnen lossen. Je kunt taken delen met alle leden van het gezin. Zo weet iedereen altijd wat hij of zij moet doen.


Deze apps zorgen voor overzicht als het gaat om de taken die in het huis (of daar buiten) moeten gebeuren. De apps hebben allemaal de mogelijkheid om een takenlijst te delen met andere gebruikers van de app. Verder heeft elke app zijn eigen specifieke plus- en minpunten. Ze zijn overigens niet alleen handig voor taken die in het huishouden moeten gebeuren, maar ook bijvoorbeeld voor huiswerk of andere dingen.

1Password for Families: wachtwoorden beheren voor het hele gezin

Family Organizer

Family Organizer van KeepSolid is een complete app waarmee je de afspraken binnen het gezin kunt beheren, zowel persoonlijk als gezamenlijk. Je kunt er allerlei activiteiten mee plannen en je synchroniseert deze info tussen de deelnemers. Zo weet iedereen waar ze aan toe zijn. Met kleuren en visualisaties maak je alles nog duidelijker. Je kunt boodschappenlijsten maken, herinneringen instellen en zorgen dat iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt. Met de Family Task Manager kun je taken toewijzen aan gezinsleden en in de gaten houden of ze zijn uitgevoerd. Denk daarbij aan het plannen van een tandartsbezoek of klusjes in en om het huis. Een Premium-abonnement kost iets meer dan 15 euro per jaar.

ChoreMonster

ChoreMonster maakt het makkelijk om kinderen te betrekken bij het uitvoeren van klussen in huis. Dit is een soort takenlijst voor kinderen tussen 4 en 12 jaar oud. Kinderen kunnen punten krijgen door taken uit te voeren en verdienen beloningen zoals een uurtje op de Xbox spelen of een uitje naar het pretpark. Je bepaalt zelf wat de beloning is. Ouders kunnen in de app aangeven wat de klussen en de beloningen zijn. Zo leer je kinderen op een leuke manier om klussen in huis uit te voeren. De app is Engelstalig.

Todoist

Todoist is een veelgebruikte takenlijst-app en kan ook gebruikt worden om klusjes te delen binnen het gezin. Lijsten kun je delen met iedereen in het gezin en je hebt zelfs de mogelijkheid om bepaalde taken aan een persoon te koppelen. Je kunt instellen dat de taak op een specifiek tijdstip gedaan moet worden, maar ook de volgende dag of enkel een datum behoren tot de mogelijkheden. Verder heb je een aparte lijst met alle taken die je vandaag of de komende week moet doen. De app is gratis te gebruiken, maar voor €30 per jaar kun je overstappen naar het Premium-lidmaatschap. Je krijgt dan onder andere labels, tags, filters, notities en meer. Er is ook een app beschikbaar voor de Mac zodat je eenvoudig al je taken kunt beheren.

Picniic

Picniic is een complete app om alles rondom je gezin te managen. Wanneer je de app hebt ingesteld, kom je terecht op het dashboard. Hier vind je alle informatie wat betreft jouw gezin. De app is voorzien van een kalender, foto’s, recepten, een boodschappenlijstje een een takenlijst. De takenlijstfunctie is een vrij uitgebreide functie. Je kunt taken toewijzen aan een of meerdere personen, alarmen instellen en notities toevoegen. Er is een lijst met alle taken en een lijst met alle openstaande taken. Zo heb je een goed overzicht van alles dat nog moet gebeuren. De app is gratis te downloaden en gratis te gebruiken. Je hebt wel de mogelijkheid om voor €14,99 per maand, €49,99 per jaar of eenmalig €279,99 Picniic Premium aan te schaffen. Dit biedt de mogelijkheid om alle belangrijke bestanden op een veilige plaats te bewaren, je kunt zien waar iedereen uithangt zodat je weet of de kinderen veilig thuis zijn gekomen na school, recepten plannen en meer. De app is ook via de browser te benaderen via de website van Picniic zodat je overal bij alle informatie kunt.

Cozi Family Organizer

Cozi is een eenvoudige app die je op een eenvoudige manier taken delen met het gezin. Je kunt echter geen taken koppelen aan bepaalde personen of een datum of tijd meegeven aan de taak. Er zijn twee soorten lijsten: een voor de boodschappen en de ander voor taken. Je kunt ook een privé takenlijst aanmaken, zodat je alle taken in een overzicht hebt. Cozi Gold is de betaalde versie waarmee je onder andere meerdere alarmen in kunt stellen en een verjaardagen overzicht zodat je altijd op de hoogte bent van alle verjaardagen. Dit kost €29,99 per jaar en geldt voor iedereen binnen het gezin. Online is de dienst ook de benaderen via de website van Cozi.

Apple’s Herinneringen-app

Wanneer je geen zin hebt om een aparte app te downloaden en je hele gezin over een iPhone of iPad beschikt, kun je gebruik maken van de Apple’s eigen Herinneringen-app. Je kunt eenvoudig lijsten delen met je hele gezin. Wanneer je gebruik maakt van Delen met gezin wordt er automatisch een aparte lijst aangemaakt voor iedereen die deel uitmaakt van dat gezin. Je kunt taken een bepaalde dag en tijd koppelen zodat iedereen een melding krijgt wanneer dit moet gebeuren. Voor extra uitleg is er de mogelijkheid om notities toe te voegen. Het is helaas niet mogelijk om een bepaalde taak aan een persoon te koppelen.

Andere gezinstaken-apps

  • Wunderlist: Taken & lijsten (gratis, iPhone/iPad, iOS 8.0+) - Wunderlist is een bekende takenlijst-app die vele mogelijkheden biedt. De app werd in 2015 overgenomen door Microsoft waarmee het bedrijf met een eigen takenlijst-app kwam genaamd Microsoft To Do. Deze app biedt echter niet te mogelijkheid om taken de delen met andere gebruikers, dit kan Wunderlist wel. De app werkt verder eenvoudig en biedt veel mogelijkheden. Wil je meer weten over Wunderlist, lees dan onze uitgebreide Wunderlist-gids over de app. Hou er rekening mee dat Wunderlist op termijn gaat verdwijnen.
  • WeDo: Simple Life Manager (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 9.0+) - WeDo is een eenvoudige app met een strak design. De lijsten kunnen gedeeld worden met contacten of andere gebruikers van de app. Je kunt verschillende takenlijsten maken zodat de app overzichtelijk blijft. Een leuke toevoeging is het instellen van icoontjes voor elke lijst. Zo geef je boodschappen bijvoorbeeld een boodschappenkarretje als icoontje.
  • Homey - Chores and Allowance (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 11.0+) - Deze app is vergelijkbaar met Picniic, het is een complete app voor het gezin. Je houdt niet alleen taken bij, maar ook de agenda’s, eten, geld en andere zaken. Je kunt zelfs met elkaar praten via de chat.

Benieuwd welke takenlijst-apps er nog meer beschikbaar zijn? Check dan ons onderstaande overzicht. Niet alle takenlijsten zijn geschikt om met een gezin te gebruiken, omdat ze niet allemaal de mogelijkheid bieden om taken te delen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2019
Categorie Apps
Onderwerpen familie, gezin, kinderen
Software iOS