Apple watch productiviteit herinneringen

Vijf manieren waarop de Apple Watch je productiviteit verbetert

De Apple Watch houdt je op de hoogte en geeft je nieuwe manieren om sneller te werken. iCulture toont hoe de Apple Watch je helpt om productiever te worden.

De Apple Watch gaat ons productiever maken, belooft Apple. Met behulp van herinneringen, Siri, handige apps en andere functies kunnen we straks onze dagelijkse bezigheden in de hand houden, zonder dat er een iPhone of computer bij komt kijken. Wat kun je allemaal van de Apple Watch verwachten als productieveling? Hier vind je een overzicht van alle handige manieren waarop de Apple Watch je productiviteit gaat verbeteren.

1. iPhone in je broekzak houden

Apple watch productiviteit minder iphoneJe hoeft alleen maar op het horloge te kijken om te kijken waarom je een notificatie krijgt. Zo zorgt de Apple Watch ervoor dat je het kaf van het koren kunt scheiden. Kijk jij nu continu op je iPhone voor iedere notificatie? Welnu, door de Apple Watch hoef je dat minder vaak te doen. Je zult gaan kijken of de notificatie op je Apple Watch je aandacht waard is en werkt daarna meteen weer verder.

De notificaties zijn een basisfunctie voor de Apple Watch, maar brengen voor productieve iOS-gebruikers veel nieuwe interacties met zich mee.Met de Apple Watch is iedere notificatie binnen je blikveld en kun je in zeer korte tijd oordelen wat je ermee moet doen. Dat heeft echter ook een keerzijde: ben je gefocust bezig, dan biedt de Apple Watch constant afleiding.

2. Berichten, herinneringen en afspraken inspreken met Siri

Apple watch productiviteit minder iphoneJe hoeft nieuwe sms’jes, herinneringen of een nieuwe afspraak niet in te tikken op het piepkleine beeldscherm van de Apple Watch. Sterker nog: het kan niet eens. Je bent verplicht om de spraakherkenning van Siri te gebruiken, die trouwens gewoon in het Nederlands werkt. Het zorgt ervoor dat je op de Apple Watch snel een idee kunt noteren, zonder dat je de iPhone erbij hoeft te pakken. Uiteindelijk zal je de iPhone alleen nog maar gebruiken voor langere teksten en complexe informatie die je wilt invoeren, terwijl je voor een snelle handeling voldoende hebt aan de Apple Watch met Siri.

Lees ook: Waarom Nederlandstalige Siri belangrijk is voor de Apple Watch

3. Subtiele herinneringen

Apple watch productiviteit herinneringenDe herinneringen die de Apple Watch geeft zijn veel subtieler dan die van de iPhone. De harde trilling en ping-toon, kunnen erg storend zijn tijdens een vergadering of als je met anderen aan het werk bent. De Apple Watch geeft een tikje tegen je pols, zodat jij merkt dat er iets is, maar andere mensen niet. Ideaal als je tijdens een drukke vergadering bijvoorbeeld zit te wachten op een mailtje en daar discreet mee om wilt gaan.

Lees ook: Taptic Engine: zo tikt de Apple Watch straks op je pols

4. Snelle blik

Apple watch productiviteit snelle blik‘Snelle blik’ (‘glances’ in het Engels) is een functie waarmee je compacte informatie van bepaalde apps kunt zien, door omhoog te vegen op de wijzerplaat van de Apple Watch. De Apple Watch heeft een aantal officiële glances van Apple zelf, met bijvoorbeeld weerbericht, agenda, aandelenkoersen en meer. Ontwikkelaars kunnen echter glances toevoegen aan iOS-apps, zodat je die informatie ook op de Apple Watch kunt zien. Een nieuws-app laat bijvoorbeeld de nieuwste artikelen zien. Werk je met een todo-applicatie? Dan kun je taken makkelijk afvinken vanaf de Apple Watch. Glances bieden geen uitgebreide volledige apps, maar snelle handelingen waar je de iPhone niet meer voor nodig hebt. Er zijn maximaal 20 glances mogelijk op de Apple Watch.

5. Af en toe opstaan

Apple watch productiviteit appsJe zou er in eerste instantie misschien niet bij stilstaan, maar de gezondheidsfunctie van de Apple Watch kan je helpen om je beter te concentreren op je werk. Een paar keer per dag zal de Apple Watch je er namelijk aan herinneren om even op te staan en te gaan lopen. Op deze manier voorkomt de Apple Watch dat je uren achter elkaar op je toetsenbord blijft rammen. Dat lijkt misschien niet een heel erg productieve aanpak, maar het zorgt ervoor dat je even loskomt van je werk en daarna beter kunt concentreren. Door af en toe te pauzeren en te bewegen ben je namelijk niet constant met hetzelfde bezig. Daarnaast is het belangrijk om bij een bureaubaan goed te blijven bewegen.

Lees ook: Zo ziet de Activity-app in iOS 8.2 er uit

Verder lezen: Apple Watch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2018
Categorie Devices
Onderwerpen apple watch, productiviteit

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch