YouTube Music iPhone-app

YouTube Premium met studentenkorting nu ook in Nederland

Kijken zonder reclame

Google heeft vandaag het YouTube Premium studentenabonnement aangekondigd. Daarmee kijk je met korting naar YouTube en luister je naar YouTube Music zonder reclame tussendoor. Je betaalt €6,99 per maand.

YouTube Premium voor studenten

Het YouTube Premium studentenabonnement bestond al langer buiten Nederland. Vanaf nu kunnen ook Nederlandse studenten er gebruik van maken. Er is een gratis proefperiode van 1 maand en daarna betaal je €6,99 per maand. Het geldt overigens alleen voor studenten die aan bepaalde voorwaarden voldoen en er vindt jaarlijks een verificatie plaats of je nog wel in aanmerking komt. Ben je geen student of val je buiten het aanbod, dan kun je ook een YouTube gezinsabonnement overwegen als je extra korting wilt. Zo’n gezinsabonnement kan zelfs gunstiger zijn als je in een studentenhuis woont.


Bij YouTube Premium voor studenten betaal je €6,99 per maand. Voor het gezinsabonnement geldt eveneens een proeftijd van 1 maand en daarna betaal je €17,99 per maand. Als je met drie of meer personen samenwoont kan het dus al voordeliger zijn om deel van een gezin te worden. Daar zitten bovendien wat minder beperkingen aan.

YouTube incognito gebruiken.

Om voor de studentenkorting in aanmerking te komen, moet je een verificatie doorlopen. Dit wordt gedaan door een externe partij, SheerID. Je moet als student ingeschreven staan bij een door SheerID goedgekeurde instelling voor hoger onderwijs op een locatie waar YouTube-studentenlidmaatschappen beschikbaar zijn. De geschiktheid van de instelling wordt bepaald door SheerID.

Aanmelden voor YouTube Premium studentenabonnement

Hier kun je je aanmelden als student:

  • YouTube Premium (link)
  • YouTube Music Premium (link)

We hebben nog meer ideeën om studentenkorting te krijgen. Voor Apple’s jaarlijkse studentenactie Back to School zul je moeten wachten tot de zomermaanden. Meestal krijg je een koptelefoon cadeau bij aanschaf van een Mac of iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2019, 12:00
Categorie Diensten
Onderwerp youtube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.