Een iTunes cadeaubon of iTunes tegoed inwisselen

Laatst bijgewerkt:

Heb je een iTunes-kadobon gekregen? Dan kun je deze niet alleen gebruiken om muziek te kopen uit de iTunes Store, maar je kunt het ook gebruiken om iPhone-applicaties aan te schaffen. Zo wissel je de cadeaubon in.

 1. Ga naar iTunes en klik in de navigatiebalk bovenin rechts op iTunes Store.
 2. iTunes-cadeaubon inwisselen

 3. Klik daarna rechts op Wissel in.
 4. iTunes code inwisselen

 5. Je komt nu op een scherm waar je de code kunt invullen, die je achterop de plastic iTunes-cadeaubon vindt. Ook kun je met behulp van de camera van je laptop de code op de cadeaubon scannen.
 6. itunes_kadobon

 7. Je tegoed is nu verhoogd met het bedrag van de cadeaubon.

Je kunt de cadeaubon ook op je iPhone inwisselen:

 1. Ga naar de applicatie iTunes Store op je iPhone.
 2. Ga onderin het scherm naar het eerste tabblad Muziek.
 3. Scroll helemaal naar onderen tot je de knop Wissel in ziet. Tik hierop.
 4. Voer het wachtwoord van je Apple ID in
 5. Gebruik de camera of voer de code handmatig in en je saldo zal worden verhoogd.

Zie je een applicatie die je wilt kopen, dan klik je op de knop Koop. Na het invullen van je accountgegevens zal de applicatie worden gedownload, waarna de aankoopprijs van je tegoed wordt afgehaald. Je kunt met een Nederlands tegoed alleen applicaties kopen uit de Nederlandse App Store en iTunes Store. Hetzelfde geldt voor Belgische gebruikers, die met een in België gekochte cadeaubon alleen kunnen kopen in de Belgische App Store.

Het kan aantrekkelijk zijn om een Amerikaans iTunes-account aan te maken, omdat de prijs van applicaties door het koersverschil iets gunstiger is. Maar als je je iTunes-cadeaubon in Nederland met korting kunt kopen (kortingen van 20% zijn vrij gangbaar) kan het kopen in de Nederlandse App Store veel goedkoper uitpakken. Kijk bij winkelketens als AH, HEMA, Dixons, Kruidvat – er is altijd wel eentje die de iTunes-cadeaubonnen met korting verkoopt.

Naast de cadeaubonnen van Apple zijn er ook cadeaubonnen die worden uitgegeven door een aantal Apple Premium Resellers. Deze bonnen kun je alleen inwisselen bij de deelnemende (fysieke) winkels, niet bij de iTunes Store. Dit heeft ermee te maken dat de Apple Premium Resellers geen eigendom van Apple zijn, maar zelfstandige winkeliers.

Als je deze tip interessant vond, ben je mogelijk ook geïnteresseerd in een andere tip: Promotiecodes inwisselen in iTunes.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!