logo fotos mac

Zoeken in Foto’s voor OS X

Dankzij de zoekfunctie in Foto's voor OS X kun je in een enorme fotobibliotheek snel de weg vinden. iCulture legt uit hoe de zoekfunctie in Foto's werkt.

Fotos zoeken zoekvensterNaarmate je met de jaren meer foto’s maakt, wordt het steeds moeilijker om in Foto’s voor OS X een weg te vinden door die enorme stapel aan herinneringen. Daarom is de zoekfunctie van Foto’s voor de Mac erg handig. Hiermee kun je een zoekterm intikken en meteen de foto’s zien die aan die criteria voldoen. In deze tip leggen we uit hoe de zoekfunctie van Foto’s voor de Mac werkt.


Lees ook: Alles over Foto’s voor de Mac

In Foto’s voor de Mac vind je de zoekfunctie rechts bovenaan in het venster. Hier kun je direct zoektermen invullen. Foto’s voor de Mac zoekt op basis van de beschikbare metadata, zoals de datum waarop de foto is genomen en de locatie. Als je de gezichtsherkenning van Foto’s voor de Mac gebruikt, dan kan hij ook personen vinden. Terwijl je typt, zie je meteen onder het zoekvenster hoeveel resultaten Foto’s voor de Mac heeft gevonden. Druk op Enter om de foto’s meteen te kunnen zien.

Fotos zoeken

Let erop dat de zoekfunctie gebruik maakt van de aanwezige informatie. Zo kun je bijvoorbeeld ook op album en slimme albums zoeken. Slimme albums passen bovendien hun inhoud automatisch aan. Zodoende kun je de zoekfunctie efficiënter maken door je bibliotheek af en toe netjes op te ruimen en opnieuw te sorteren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2015
Categorie Mac
Onderwerpen foto's, zoeken