logo fotos mac

Zo kun je makkelijk fotobibliotheken wisselen op de Mac

Niet iedereen wil één fotobibliotheek. iCulture legt daarom uit hoe je in Foto's op de Mac een extra fotobibliotheek maakt en van fotobibliotheek wisselt.

logo fotos macHet is niet voor iedereen handig om één centrale foto-bibliotheek op de Mac te hebben. Sommige mensen willen de kiekjes van hun iPhone scheiden van de mooie foto’s die gemaakt zijn met een spiegelreflexcamera. En er zijn ook mensen die de fotobibliotheek liever op een externe schijf hebben. Dit is allemaal mogelijk. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen in Foto’s op de Mac is te wisselen van bibliotheek. In deze tip gaan we dat uitleggen.

Extra fotobibliotheek maken op de Mac

Foto’s op de Mac kan, net zoals iPhoto en Aperture dat vroeger konden, meerdere fotobibliotheken maken en beheren. Die optie is alleen verborgen, zodat gebruikers met minder ervaring daar niet van in de war raken.

Maak een nieuwe Mac-fotobibliotheek

Eerst zul je een nieuwe fotobibliotheek moeten aanmaken met de stappen die we hieronder uitleggen.

  1. Sluit Foto’s voor de Mac af en herstart het programma met de Option-toets ingedrukt. Nu verschijnt het venster ‘Kies bibliotheek’.
  2. Klik op de optie Maak nieuwe aan. Geef deze nieuwe bibliotheek een logische naam. Als je de bibliotheek op een externe schijf wilt zetten, dan kan dat hier via de optie Locatie.
  3. Druk vervolgens op OK. Nu opent Foto’s voor de Mac met je nieuwe lege bibliotheek. Hou er wel rekening mee dat je geen foto’s van de ene bibliotheek naar de andere kunt verhuizen.

Nieuwe Fotobibliotheek maken

LET OP: je kunt op een Mac maar één bibliotheek van foto’s voor de Mac koppelen met iCloud-fotobibliotheek.

Wisselen van fotobibliotheek met Foto’s op de Mac

Standaard zal Foto’s voor de Mac nu opstarten met de nieuwe fotobibliotheek die je geselecteerd hebt. Wil je wisselen van fotobibliotheek? Voer dan de volgende stappen uit:

  1. Sluit Foto’s voor de Mac af en herstart het programma met de Option-toets ingedrukt. Nu verschijnt het venster Kies bibliotheek.
  2. Selecteer in de lijst de gewenste bibliotheek en klik daarna op Kies bibliotheek.
  3. Nu start Foto’s voor de Mac het programma met de bibliotheek die je geselecteerd hebt.

fotobibliotheek wisselen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2017
Categorieën Foto, Mac
Onderwerpen bibliotheek, foto's