WhatsApp privechat: een gesprek met jezelf

Chatten met jezelf: zo gebruik je een WhatsApp privéchat als persoonlijk notitieblok

WhatsApp is meer dan alleen een chatapp. Met een paar simpele stappen kun je een gesprek met jezelf (privéchat) aanmaken die je kunt gebruiken als notitieblok, waarmee je ook je locatie kunt opslaan.

Speelt jouw digitale leven zich voornamelijk af in WhatsApp? Dan hebben we een tip voor je, om nog meer tijd met deze app door te brengen. Je kunt namelijk in WhatsApp ook een privéchat met jezelf aanmaken, zodat je dit bijvoorbeeld voor aantekeningen kunt gebruiken. Je kunt er ook makkelijk je locatie mee vastleggen, zodat je weet waar je bijvoorbeeld je auto hebt geparkeerd. Het was in het verleden al eerder mogelijk om in WhatsApp een chat met jezelf te maken, maar sinds november 2022 is dit een nieuwe functie genaamd Message yourself.

De functie om met jezelf in WhatsApp een chat te starten, wordt sinds november 2022 voor iedereen uitgerold. Zie je de functie nog niet, dan moet je nog even geduld hebben. Overigens is het maken van een chat met jezelf niet nieuw. Al eerder was dit mogelijk in WhatsApp, maar in het voorjaar van 2022 werd dit vanwege technische redenen uitgeschakeld. Wel was het mogelijk om een groep aan te maken met alleen jezelf als deelnemer, als een soort notitieblok. Sinds november 2022 kun je alleen de nieuwe Message yourself-functie gebruiken.

WhatsApp privégesprek aanmaken: chat met jezelf als notitieblok

Als je bijvoorbeeld bij een winkel komt waar je vaker naartoe wilt, deel je de locatie in het privégesprek, zodat je de volgende keer precies weet waar je naartoe moet. Dezelfde techniek kun je gebruiken om te registreren waar je auto geparkeerd staat. Je kunt in een WhatsApp chat met jezelf natuurlijk ook andere dingen kwijt, zoals boodschappenlijstjes of snelle notities. Het is ook handig als geheugensteuntje. Zo maak je van een WhatsApp-chat met jezelf een notitieblok:

  1. Open WhatsApp.
  2. Ga naar het Chats-tabblad en tik rechtsboven op de knop voor het aanmaken van een nieuw gesprek.
  3. Bovenaan je contactenlijst zie je je eigen naam staan, met daaronder de tekst “Verstuur berichten naar uzelf“. Tik hierop.
  4. Er opent een gesprek met jezelf. Je kunt hier nu aantekeningen en andere dingen in kwijt.

WhatsApp chat met jezelf: bericht naar jezelf sturen

In een chat met jezelf worden berichten eenzijdig verstuurd. Het is dus niet zo dat een verstuurd bericht dubbel in de chat verschijnt en ook als verzonden bericht binnen komt. In iMessage is dat bijvoorbeeld wel het geval. Andere chatapps hebben vergelijkbare functies, waarmee je kan chatten met jezelf (onder andere Slack en Signal). Het WhatsApp-gesprek met jezelf verschijnt als gewoon gesprek in je chatlijst. Je kunt deze, net als alle andere gesprekken, ook vastzetten zodat deze altijd bovenaan staat.

Locatie delen in jouw WhatsApp privégesprek

Nu de chat gemaakt is, kun je de locatie delen door op het plusje naast het tekstvak te tikken. Daarna kies je voor Locatie om je huidige positie in de chat te zetten. Maar je kunt ook documenten, foto’s, contacten en zelfs een poll maken in een chat met jezelf. Kortom: alle mogelijkheden die WhatsApp heeft voor andere chats, gelden ook voor het gesprek met jezelf.

WhatsApp: chat met jezelf in een privéchat

Meer WhatsApp tips? Check ons overzicht waarin we alle WhatsApp tips en gidsen op een rij zetten.

Bekijk ook

Het ultieme WhatsApp tipsoverzicht

We hebben alle WhatsApp-tips voor je op een rij gezet, van het gebruiken van WhatsApp Status tot het uitzetten van de blauwe vinkjes.

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp