WhatsApp wallpaper per chat.

Zo gebruik je een WhatsApp privéchat als persoonlijk notitieblok

WhatsApp is meer dan alleen een chatapp. Met een paar simpele stappen kun je een privéchat aanmaken die je kunt gebruiken als notitieblok, waarmee je ook je locatie kunt opslaan.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Update: Je kunt hoeft geen groep meer te maken om een WhatsApp-bericht naar jezelf te sturen. Deze tip is daarom niet meer actueel.

Speelt jouw digitale leven zich voornamelijk af in WhatsApp? Dan hebben we een tip voor je, om nog meer tijd met deze app door te brengen. Je kunt namelijk in WhatsApp ook een privéchat met jezelf aanmaken, zodat je dit bijvoorbeeld voor aantekeningen kunt gebruiken. Je kunt er ook makkelijk je locatie mee vastleggen, zodat je weet waar je bijvoorbeeld je auto hebt geparkeerd. Daar zijn nog meer methoden voor, maar doe je het liefst alles in WhatsApp, dan kan dat.


Om WhatsApp als persoonlijk notitieblok te gebruiken moet je de app eigenlijk voor de gek houden. Door een groepsgesprek aan te maken waar alleen jij in aanwezig bent, komen de berichten die je erin verstuurt alleen bij jou binnen. Ideaal om een herinnering in weg te zetten, of om snel je locatie in op te slaan. Bij andere chatdiensten zoals iMessage kun je gewoon een chat met jezelf beginnen, maar bij WhatsApp moet je het doen via deze omweg door tijdelijk een groep te maken.

WhatsApp privégesprek aanmaken

Als je bijvoorbeeld bij een winkel komt waar je vaker naartoe wilt, deel je de locatie in het privégesprek, zodat je de volgende keer precies weet waar je naartoe moet. Dezelfde techniek kun je gebruiken om te registreren waar je auto geparkeerd staat. Een groepsgesprek op deze manier ‘ombouwen’ tot WhatsApp-notitieblok is heel gemakkelijk.

WhatsApp als persoonlijk notitieblok

Zo maak je van een WhatsApp-chat een notitieblok

  1. Open WhatsApp en tik op Nieuwe Groep.
  2. Geef de groep een passende naam (notitieblok) en kies Volgende.
  3. Nodig een persoon uit (een groep kan namelijk niet uit één persoon bestaan).
  4. Deze persoon kun je vervolgens direct weer verwijderen. Dit doe je door op de naam van de groep te tikken en vervolgens de Verwijder-knop in te drukken op de naam van de gebruiker.
  5. Je hebt nu een chatgesprek waar alleen jij in aanwezig bent. Deze ruimte kun je vanaf nu gebruiken voor notities of het delen van je locatie.

WhatsApp als persoonlijk notitieblok

Locatie delen in jouw WhatsApp privégesprek

Nu de groep gemaakt is, kun je de locatie delen door op het pijltje naast het tekstvak te tikken. Daarna kies je voor ‘Deel locatie’ om je huidige positie in de chat te zetten.

Meer WhatsApp tips? Check ons overzicht waarin we alle WhatsApp tips en gidsen op een rij zetten.

Bekijk ook

Het ultieme WhatsApp tipsoverzicht

We hebben alle WhatsApp-tips voor je op een rij gezet, van het gebruiken van WhatsApp Status tot het uitzetten van de blauwe vinkjes.

Bedankt voor de leuke en originele tip Coen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!