whatsapp gebruiken op iPhone en iPad.

Zo gebruik je WhatsApp als privé notitieblok

WhatsApp is meer dan alleen een chat-app. Met een paar simpele stappen kun je een privéchat aanmaken die je kunt gebruiken als notitieblok, waarmee je ook je locatie kunt opslaan.

whatsapp gebruiken op iPhone en iPad.

Als je maar een beperkt aantal apps op je iPhone wilt installeren, moet je het maximale halen uit de apps die je gebruikt. iCulture-lezer Coen stuurde ons onderstaande tip, om WhatsApp ook als notitieblok voor eigen aantekeningen te gebruiken. Je kunt er ook makkelijk je locatie mee vastleggen, zodat je weet waar je bijvoorbeeld je auto hebt geparkeerd.

Om WhatsApp als persoonlijk notitieblok te gebruiken moet je de app eigenlijk voor de gek houden. Door een groepsgesprek aan te maken waar alleen jij in aanwezig bent, komen de berichten die je erin verstuurt alleen bij jou binnen. Ideaal om een herinnering in weg te zetten, of om snel je locatie in op te slaan.

Deel je locatie in een WhatsApp privégesprek

Als je bijvoorbeeld bij een winkel komt waar je vaker naartoe wilt, deel je de locatie in het privégesprek, zodat je de volgende keer precies weet waar je naartoe moet. Dezelfde techniek kun je gebruiken om te registreren waar je auto geparkeerd staat. Een groepsgesprek op deze manier ‘ombouwen’ tot WhatsApp-notitieblok is heel gemakkelijk.

Nodig iemand uit voor je WhatsApp-groep, en verwijder hem meteen weer. Je hebt nu een groepsgesprek waar alleen jij in aanwezig bent.

Zo maak je van een WhatsApp-chat een notitieblok

  1. Open WhatsApp en tik op Nieuwe Groep.
  2. Geef de groep een passende naam (notitieblok) en kies Volgende.
  3. Nodig een persoon uit (een groep kan niet uit één persoon bestaan) voor de groep.
  4. Deze persoon kun je vervolgens direct weer verwijderen. Dit doe je door op de naam van de groep te tikken en vervolgens de Verwijder-knop in te drukken op de naam van de gebruiker.
  5. Je hebt nu een chatgesprek waar alleen jij in aanwezig bent. Deze ruimte kun je vanaf nu gebruiken voor notities of het delen van je locatie.

Nu de groep gemaakt is, kun je de locatie delen door op het pijltje naast het tekstvak te tikken. Daarna kies je voor ‘Deel locatie’ om je huidige positie in de chat te zetten.

Meer WhatsApp tips? Check ons overzicht waarin we alle WhatsApp tips en gidsen op een rij zetten.

Bedankt voor de leuke en originele tip Coen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2017
Categorie Apps
Onderwerpen notities, whatsapp