VLC-Apple-TV

Video’s lokaal opslaan met VLC op de Apple TV

Met de VLC-app op de Apple TV 4 kun je video's en films (tijdelijk) lokaal opslaan. Hier heb je de Remote Playback-functie voor nodig. Hoe het precies werkt lees je hier.

VLC-Apple-TV

Met de VLC-app op de Apple TV kun je gemakkelijk films en video’s vanaf een server draadloos naar je televisie streamen. Met de app is het echter ook mogelijk om video’s lokaal op te slaan dankzij Remote Playback. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt.

Video lokaal opslaan in VLC op Apple TV

Door films lokaal op te slaan, hoeft het apparaat (een computer of server) waar je normaal gesproken de video’s vanaf streamt niet ingeschakeld te zijn. Voordat je dit kunt doen moet je er wel even voor zorgen dat de Remote Playback-functie ingeschakeld is.

VLC inactieve server

Zo schakel je Remote Playback in op de Apple TV

  • Open de VLC-app op de Apple TV.
  • Ga door te swipen naar Remote Playback
  • Hier staat een grote grijze knop met ‘Remote Playback inschakelen’. Activeer deze.

Als het goed is verschijnt er nu een URL op je beeldscherm. Vul deze op een Mac in bij een browser om de Remote Playback-functie te zien verschijnen, bijvoorbeeld in Safari. Vanaf dat moment kun je ieder videobestand dat door VLC wordt ondersteund in het browserscherm slepen, waarna het direct naar de Apple TV gestuurd wordt. Het is vervolgens een kleine moeite om de video’s lokaal op te slaan.

Remote-Playback-Mac

Video’s lokaal opslaan op de Apple TV

  • Open de URL die de Remote Playback-app gegenereerd heeft en sleep er een video in die je lokaal op wilt slaan op de Apple TV.
  • Bovenin beeld zie je een percentagebalk lopen die laat zien hoe ver de app is met het opslaan van het bestand.
  • Als de teller de 100 procent bereikt staat de volledige video lokaal opgeslagen op de Apple TV. Je zou op dit moment de browser kunnen sluiten.

In het Remote Playback-venster is de video nu te vinden. Onderin beeld wordt het bestand in een klein rechthoekje getoond, dat je op ieder
gewenst moment weer kunt openen door er op te tikken.

VLC Remote Playback-content niet permanent opgeslagen

Houd er wel rekening mee dat lokaal opgeslagen bestanden niet permanent in de VLC-app blijven staan. De app waarschuwt hier zelf ook al voor: zodra de Apple TV te weinig opslagruimte heeft, kan het videobestand automatisch verwijderd worden, ook als je de VLC-app op dat moment niet gebruikt.

Wil je meer weten over de VLC-app op de Apple TV? Lees dan ons onderstaande artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2016
Categorieën Apple TV, Apps
Onderwerpen apple tv, vlc