Safari iOS 11

Sneller websitenamen invoeren in Safari op iPhone en iPad

Het invoeren van namen van websites op iPhone en iPad kan sneller: je kunt snel wisselen tussen de domeinextensies zoals .com, .nl, .be en .org.

Browsen via Safari op de iPhone en iPad gaat een stuk sneller met deze tip. Door slim gebruik te maken van het QuickType-toetsenbord, kun je sneller naar websites surfen.

Sneller surfen in Safarivia snelkoppeling

Je favoriete websites openen in Safari gaat het snelst als je ze instelt als favoriet. Je hoeft dan helemaal geen websiteadres in te vullen, maar alleen de website aan te tikken in de lijst van favorieten.

Soms moet je echter handmatig een adres invullen en met deze tip gaat dat een stuk sneller. Dat kan op twee manieren:

  • Eindigt de websitenaam op .nl, .be, .org of een andere veelgebruikte domeinextensie, tik dan de naam van de website in en hou je vinger enkele seconden op de ‘.’-knop Er verschijnen dan ook ook andere domeinextensies voor websites. Heb je Nederlands als taal ingesteld, dan staat ook .nl ertussen. Een Franse gebruiker ziet .fr in het rijtje staan. Sleep je vinger naar links om de juiste extensie te kiezen
  • Je kunt ook slim gebruikmaken van de suggesties die Safari zelf geeft. Zodra je de naam van de website intikt, krijg je allerlei suggesties van Siri of op basis van je eerdere bezochte websites. Zorg ervoor dat de Safari-suggesties ingeschakeld staan via Instellingen > Safari > Safari-suggesties.

Sneller surfen in Safari met domeinnamen en suggesties.

Wil je nog meer handige tips voor Safari op de iPhone en iPad? In onderstaande gids hebben we enkele tips voor Safari voor je op een rij gezet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2017
Categorie Internet
Onderwerp safari