iPhone-gebruiker

Foto’s opslaan in Safari op iPhone en iPad

Zie je een mooie foto of een afbeelding op een website die je wil bewaren? In deze tip laten we zien hoe je in Safari foto's van websites opslaat op je iPhone en iPad.

Foto’s opslaan in Safari

Foto’s die je in Safari op je iPhone of iPad ziet kun je lokaal opslaan. Dat is bijvoorbeeld handig als je een foto als wallpaper op de iPhone wilt gebruiken. Uiteraard zit er wel copyright op de meeste foto’s die je op internet vindt, dus het is alleen geschikt voor persoonlijk gebruik.

Foto’s en afbeeldingen uit Safari opslaan

Soms kom je tijdens het surfen een mooie foto of afbeelding tegen die je bijvoorbeeld als wallpaper wil gebruiken. Of je komt een gif tegen die je naar een vriend of vriendin wil doorsturen. Gelukkig kan je foto’s en afbeeldingen vanuit Safari opslaan op je iPhone en iPad. Dat doe je in een paar stappen:

  1. Open Safari en ga naar een website.
  2. Zoek de foto of afbeelding die je wil opslaan.
  3. Hou je vinger een paar seconden op de foto of afbeelding.
  4. Er verschijnt een menu. Kies nu voor Bewaar afbeelding. De afbeelding staat nu automatisch in je foto-album in de Foto’s-app.

Safari afbeelding van website opslaan.

Foto’s opslaan in andere apps

Behalve in Safari kun je deze handeling ook gebruiken in andere apps, zoals Berichten of WhatsApp. In de meeste gevallen en kun je een foto of bericht ingedrukt houden om de afbeelding te bewaren of de tekst te kopiëren. Vaak verschijnt daarbij het deelmenu onderin beeld, waarna je kunt kiezen voor opslaan.

Foto’s kopiëren naar klembord en meer

Afhankelijk van de foto kunnen er nog meer opties in beeld verschijnen. Met deze actie zijn er nog meer opties mogelijk:

  • Open: zorgt ervoor dat de afbeelding schermvullend verschijnt in hetzelfde browservenster.
  • Open in nieuwe pagina: zorgt ervoor dat de afbeelding verschijnt in een apart browservenster.
  • Voeg toe aan leeslijst: toevoegen aan de algemene leeslijst van Safari, zodat je er later nog eens naar kunt kijken. Werkt zowel op iOS als op de desktop, dus ook handig voor langere artikelen.
  • Kopieer: kopieert de foto naar het klembord, zodat je deze in een andere app kunt plakken. Dit kan bijvoorbeeld een app zijn voor het versturen van berichten, om notities te maken of foto’s te bewerken.

Meer Safari-tips lees je hier:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2019
Categorieën Basisfuncties, Internet
Onderwerp safari
Devices iPad, iPhone