Grote bestanden versturen vanaf iPhone of iPad

Grote bestanden vanaf je iPhone of iPad versturen en ontvangen? Dat doe je met WeTransfer, Hightail, Transfer Big Files, iCloud en andere online diensten.

Soms heb je grote bestanden die je vanaf de iPhone of iPad wilt verzenden, bijvoorbeeld een HD-video. Er zijn meerdere oplossingen om dat te doen. We bespreken er drie: de Nederlandse dienst WeTransfer, HighTail (YouSendIt) en Transfer Big Files.


Apple heeft een eigen oplossing om grote bestanden te versturen via e-mail. Met MailDrop voor iPhone, iPad en Mac kun je bestanden tot wel 5GB versturen. Lees er alles over in onderstaand artikel.

Grote bestanden versturen met WeTransfer

WeTransfer is verreweg de meest bekende dienst voor het versturen van grote bestanden. Het wordt vaak gebruikt voor bestanden die te groot zijn om via e-mail te delen. Lange tijd had de van oorsprong Nederlandse dienst om bestanden te delen geen eigen app voor de iPhone. In 2014 introduceerde WeTransfer eindelijk een officiële app. Met de gratis WeTransfer-app kun je foto’s en video’s vanaf je iPhone versturen. Het werkt heel simpel: je selecteert foto’s en video’s en geeft het e-mailadres van de ontvanger op. Vervolgens worden je bestanden geüpload en ontvangt de ander een linkje waarmee hij het kan downloaden.

WeTransfer

WeTransfer op de iPhone heeft met 10 GB een behoorlijke ruime limiet voor het versturen van bestanden. Het is daarmee ook meteen de dienst met de grootste gratis opslag. Tegen betaling kun je upgraden naar WeTransfer Plus, waarmee je tot wel 50 GB opslag krijgt en je WeTransfer-omgeving kunt aanpassen. Minpunt is wel dat de Plus-variant niet in de app wordt aangeboden. Ook het delen van bestanden is beperkt tot foto’s en video’s uit je filmrol. Bestanden via de app downloaden is eveneens niet mogelijk. De iPhone-app werkt wel op de iPad, maar is er niet voor geoptimaliseerd.

Maximale bestandslimiet: 10 GB (alleen foto’s en video’s).
Downloaden: WeTransfer (gratis)

Grote bestanden versturen met Hightail

hightail-iphoneHightail (voorheen YouSendIt) is misschien iets bekender voor het uitwisselen van grote bestanden. De iOS-app bestaat sinds juni 2011 en stelt je in staat om grote bestanden in de formaten pdf, doc, docx, ppt, xls en tiff te versturen. Op de iPhone kun je tekst en afbeeldingen toevoegen aan documenten en ze daarna versturen. Het handige daarvan is dat je bijvoorbeeld ook een digitale handtekening op een document kunt zetten.

Gebruikers met een gratis account zitten vast aan een limiet van 250 MB per bestand, 2 GB opslagruimte en 5 e-handtekeningen. Bij een Pro-account van €14,99 per maand of €149,99 per jaar heb je onbeperkte opslag en onbeperkte e-handtekeningen. Er is ook een nog duurder account voor teams. Hightail is wat meer gericht op zakelijke gebruikers en teams. Pluspunten: redelijk actuele app, beschikbaar op heel veel platformen: Mac, Windows, Outlook, web en mobiel. Hightail heeft een investering gekregen van Western Digital, een bekende fabrikant van harde schijven.

Maximale bestandslimiet: 250 MB per bestand (gratis); onbeperkt (betaald).
Downloaden: Hightail (gratis)

Grote bestanden versturen met Transfer Big Files

iphone uploadsTransfer Big Files is een dienst waarbij je een bestand uploadt naar een website. Daarna krijg je een downloadlink toegemaild, die je met anderen kunt delen. Wie de link ontvangt kan meteen beginnen met downloaden.

  1. Installeer de app Transfer Big Files.
  2. Maak een account aan.
  3. Selecteer de foto’s, video’s of andere bestanden die je wilt delen.
  4. Vul het e-mailadres van de ontvanger in. Vul je niets in, dan gebruikt de app je eigen e-mailadres.

Transfer Big Files werkt met een abonnementenmodel, waarbij je €4,49 per maand betaalt. Je kunt ook kiezen voor een jaarabonnement, maar het is relatief prijzig. Je krijgt standaard 5 GB opslag en kunt bij de duurdere abonnementen bestanden tot wel 20 GB versturen.

Maximale bestandslimiet: 100 MB per bestand; 1 GB totale opslag gratis.
Downloaden: Transfer Big Files (gratis)

Andere mogelijkheden

Natuurlijk zijn Transfer Big Files en Hightail niet de enige oplossingen om grote bestanden te versturen. Je kunt ook gebruik maken van de diensten:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2016
Categorie Internet
Onderwerp wetransfer