Apple Watch-timer

Zo kun je met Siri herinneringen, timers en wekkers instellen

Siri kan razendsnel herinneringen, timers en wekkers instellen. In dit artikel laten we zien hoe je met Siri snel herinneringen en timers instelt, zowel op je iPhone als op de Apple Watch.

Je kunt met Siri razendsnel herinneringen, timers en alarmmeldingen instellen op je iPhone. Het gaat vaak sneller dan handmatig naar de betreffende app gaan en een nieuwe herinnering of timer aanmaken. Je hoeft namelijk niet naar de app te navigeren en de gewenste functie te vinden. In plaats daarvan zeg je meteen tegen Siri wat je wilt doen. In de. De persoonlijke assistent is hier misschien nog wel sneller in dan handmatig een herinnering instellen. Het bespaart je in ieder geval tijd: je hoeft niet eerst de app te openen en naar de juiste functie te bladeren.


Herinneringen Siri instellen

Siri: herinneringen instellen met je stem

Je kunt met Siri twee soorten herinneringen instellen, bedoeld voor een bepaald tijdstip of een bepaalde locatie.

Herinneringen voor een bepaald tijdstip

Als je tegen Siri zegt ‘Onthoud (wat je wilt onthouden)’ of ‘Herinner me (wat je wilt onthouden)’ dan maakt Siri een item aan in de Herinneringen-app op je iPhone of iPad. Aangezien het enorm belangrijk is dat de tekst klopt, leest Siri de reminder altijd nog even voor en vraagt of deze gemaakt mag worden.

Siri herinneringen op locatie en lijstjes

Als je geen tijd bij de herinnering noemt, zet hij hem standaard op negen uur ‘s ochtends. Je kunt die tijd overigens meteen aanpassen door ‘Zet de herinnering op (tijdstip)’ te zeggen. Maar meestal is het handiger om meteen de tijd te noemen als je Siri de herinnering laat opschrijven. Dat is namelijk sneller. Als de herinnering OK is, zeg je ‘ja’ op de vraag of de herinnering gemaakt kan worden. Bevat de herinnering een schrijffout dan kun je het corrigeren door de juiste naam te noemen.

Herinnering voor een bepaalde locatie

Een handig alternatief voor herinneringen op een bepaald tijdstip zijn herinneringen gebaseerd op locatie. Het is doodsimpel om deze met Siri te maken. Zeg gewoon ‘Herinner me (dat wat je wilt onthouden) als ik (naam van de locatie) ben’. Ook hier moet je de herinnering bevestigen voordat Siri het instelt.

Siri: timers en wekkers instellen

Lijstjes aanpassen

Heb je lijstjes in de Herinneringen-app staan? Siri kan geen nieuwe lijstjes maken, maar je kunt wel Siri vragen om er dingen aan toe te voegen. Als je deze functie van Siri vaak wilt gebruiken, geven we je de tip om een aantal standaardlijstjes in de Herinnneringen-app van je iPhone te zetten. Dat is voor het gebruik van het Siri het gemakkelijkste.

Timers instellen met Siri

Timers zijn eigenlijk enorm simpel dus met Siri werkt het ook simpel. Zeg tegen Siri ‘Zet een timer voor (tijd die je nodig hebt)’ of ‘Stel een timer in voor (tijd die je nodig hebt)’. Siri zal de timer instellen en de klok meteen starten. Wil je de tijd van de timer aanpassen? Zeg dan tegen Siri ‘Wijzig timer in (tijd die je wilt hebben)’. Ook hier begint Siri meteen met terugtellen. Deze functie is een handige uitkomst voor sporttrainers en mensen die graag lekkere dingen bakken. Het werkt uiteraard ook op de Apple Watch.

Apple Watch timer instellen

Wekker en alarm instellen met Siri

De meeste mensen gebruiken de alarm-functie van hun iPhone als wekker. Siri begrijpt dat; als je vraagt ‘Hoe laat moet ik morgen opstaan?’ Dan vertelt de dienst je meteen op welke tijd het wekker-alarm staat ingesteld.

Apple Watch: wekker instellen

Je kunt ook ‘Maak me morgen om (tijdstip) wakker’ zeggen om een wekker-alarm in te stellen. Bovendien kun je met Siri meerdere wekkers instellen.

Als je aan Siri vraagt om de wekker naar een ander tijdstip te wijzigen, past de dienst het tijdstip van de wekker aan. Als je geen drie wekkers na elkaar wilt horen, is het handig om dit spraakcommando te gebruiken in plaats van ‘Maak me wakker om (tijdstip)’. Heb je toch een dubbele wekker gezet? Zeg dan tegen Siri ‘Verwijder mijn alarm van (tijdstip)’. Siri zal dan alleen de wekker van dat ene tijdstip uitzetten.

Meer Herinneringen-tips
We hebben nog veel meer tips over het gebruik van de Herinneringen-app:

Bekijk ons complete iPhone tipsoverzicht. Met honderden iPhone tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!