iPhone synchroniseren met twee computers

Stel dat je muziekcollectie thuis op de computer staat, maar dat je de zakelijke afspraken en adressen van de computer op je werk wilt synchroniseren. Gaat dat samen, synchroniseren met twee computers?

Stel dat je je muziekcollectie thuis op de computer hebt staan, maar je wilt je agenda en contactpersonen met de computer op het werk synchroniseren. Kan dat?

Als je de iPhone op de computer op het werk aansluit krijg je een foutmelding dat je maar met één mediabibliotheek kunt synchroniseren en dat alle content zal worden gewist. Maar gelukkig is er een oplossing. iTunes maakt onderscheid tussen media (muziek, video, foto’s) en informatie (afspraken, adressen). Het is mogelijk om je media met de ene computer te synchroniseren, terwijl je de informatie van een andere computer haalt.

Tip: Het is nog makkelijker om de informatie gewoon via iCloud te synchroniseren, want dan ben je onafhankelijk van een computer. Maar wil je toch met een vaste computer synchroniseren, dan legt deze tip uit hoe dat moet.

imac macbook

Op de computer thuis sluit je de iPhone aan. Als de iPhone in iTunes verschijnt klik je erop zodat de verschillende tabbladen voor het synchroniseren in beeld komen. Bij de computer thuis vink je alle opties die met muziek, video en foto’s te maken hebben aan. De opties die met agenda, adresboek en andere zakelijke informatie te maken hebben vink je uit.

Vervolgens sluit je de iPhone aan op de computer op je werk. geef aan dat je geen muziek en video’s wilt synchroniseren. Als je de computer aansluit op de computer krijg je misschien nog wel een melding met een waarschuwing dat je media zal worden gewist, maar omdat je hebt aangegeven dat je geen mediabestanden wilt synchroniseren, zal er ook niets worden gewist. Alle foto’s, video’s en muziekbestanden die al op de iPhone aanwezig zijn, zullen gespaard blijven.

Dit werkt zowel op de Mac als op de pc. Een andere optie is dat je de zakelijke info via Exchange synchroniseert; dan komt de computer op het werk er helemaal niet meer aan te pas. Alle informatie wordt in dat geval draadloos geüpdate via een internetverbinding.

Tip: Wil je multimediabestanden met meerdere computers synchroniseren, dan is dat lastiger dan hierboven is uitgelegd. Hiervoor hebben we een aparte tip: Synchroniseer multimedia op je iPhone met meerdere computers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2014
Categorie Synchronisatie
Onderwerpen computer, desktop, synchroniseren