Audioboek luisteren op iPad en iPhone

Zo zet je de iPad fabrieksinstellingen terug

De iPad fabrieksinstellingen herstellen kan handig zijn als je problemen met je tablet hebt of als je je iPad aan iemand anders wilt doorgeven. Wij laten zien hoe je de iPad fabrieksinstellingen terugzet.

iPad fabrieksinstellingen

Wanneer je de iPad fabrieksinstellingen terugzet worden alle gegevens en instellingen gewist en wordt de nieuwste iOS-versie geïnstalleerd. Er zijn meerdere redenen om een iPad naar fabrieksinstellingen terug te zetten. De eerste is dat je de iPad opnieuw wilt inrichten met een schone installatie. Het kan ook gebeuren dat de iPad vreemd reageert en dat het maar niet lukt om de oorzaak te achterhalen. In dat geval kan terugzetten van de iPad naar fabrieksinstellingen de enige resterende oplossing zijn. Hieronder leggen we uit hoe je in zo’n geval te werk moet gaan.


Verder wil je de iPad ook naar fabrieksinstellingen terugzetten als je de iPad tweedehands wilt verkopen. In dat geval wil je niet dat er privégegevens op de iPad staan. Zelfs als je de iPad aan een familielid geeft wil je de iPad resetten naar de fabrieksinstellingen, zodat de nieuwe eigenaar met een schone installatie kan beginnen. Je iPad wordt gewist, inclusief alle data en instellingen, zodat de iPad aanvoelt alsof het apparaat net uit de doos komt.

Voorbereiden op iPad fabrieksinstellingen

Voordat je begint met het terugzetten van de iPad maak je een iCloud backup, om zeker te weten dat je niets kwijtraakt. Zo’n backup komt ook van pas als je je iPad van de hand doet, want misschien wil je later een andere iPad gaan gebruiken en dan heb je in ieder geval snel al je instellingen en apps terug. Je maakt een backup via de Instellingen-app. Tik bovenin het scherm op je profiel en vervolgens op iCloud-reservekopie. Tik op Maak nu reservekopie om meteen een backup te maken. Dit leggen we uitgebreider uit in de tip iCloud backup maken.

Nadat je een backup hebt gemaakt is het goed om even na te gaan of je Zoek mijn iPad gebruikt. In de stappen hieronder zul je deze functie moeten uitzetten, zodat de iPad niet meer aan jouw Apple ID is gekoppeld. Dit betekent ook dat je de iPad niet meer kunt terugvinden met Zoek mijn iPhone. Ga hiervoor naar de Instellingen-app, tik bovenin op je accountfoto en vervolgens op iCloud > Zoek mijn iPad. Je kunt de functie nu al uitzetten of verderop bij de stappen hieronder.

Ik wil mijn iPad volledig wissen

  1. Ga naar de Instellingen-app op je iPad.
  2. Ga naar Algemeen > Stel opnieuw in.
  3. Kies Wis alle inhoud en instellingen.
  4. Bevestig je keuze tweemaal en volg de stappen op het scherm.
  5. Heb je een iPad-toegangscode ingesteld, dan moet je die invoeren.
  6. Na een paar minuten is je iPad volledig gewist.

Tijdens het wissen komt het Apple-logo in beeld. Als het proces klaar is krijg je de boodschap ‘Hallo’ in meerdere talen te zien.

iPad fabrieksinstellingen

Ik wil mijn iPad gedeeltelijk wissen

Veel mensen kiezen ervoor de iPad naar fabrieksinstellingen terug te zetten omdat er iets niet goed werkt. Gaat het om een app die lastig doet of steeds crasht, dan kun je dit vaak oplossen door de app te verwijderen en opnieuw te installeren vanuit de App Store. Je iPad herstarten kan ook helpen.

Gaat het om problemen met je Wi-Fi of internet, dan zou je in bovenstaande stappen ook kunnen kiezen voor Herstel netwerkinstellingen. Bij andere problemen kun je ook de eerste optie kiezen, Herstel alle instellingen. Deze twee opties hebben als voordeel dat je iPad niet volledig gewist wordt, waardoor je niet met een schone installatie hoeft te beginnen.

De meeste mensen zullen echter kiezen voor het wissen van alle inhoud en instellingen. Zeker als iemand anders de iPad gaat gebruiken wil je de inhoud volledig wissen.

iPad fabrieksinstellingen

Ik wil mijn iPad op afstand wissen

Je kunt jezelf en je persoonlijke informatie beschermen door een iPad volledig te wissen voordat je deze aan iemand anders geeft. Heb je geen fysieke toegang meer tot de iPad, dan kun je de inhoud ook op afstand wissen via iCloud.com. De iPad moet dan nog wel in Zoek mijn iPad op jouw account staan.

Ga je de iPad aan een nieuwe eigenaar geven, dan ben je na het wissen klaar. Heb je het terugzetten naar fabrieksinstellingen gedaan om een probleem op te lossen, dan kun je de iPad met een schone installatie weer opnieuw inrichten. Ook zou je weer een backup kunnen terugzetten, maar het risico is wel dat je dan weer het probleem terugkrijgt waar je eerder mee zat.

Lees ook onze tip over iPad resetten, voor als volledig opnieuw inrichten niet nodig is.

We hebben nog meer artikelen over het terugzetten naar fabrieksinstellingen voor verschillende Apple-producten:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen fabriek, ipad
Device iPad