Instagram QR-codes

Zo gebruik je Instagram QR-codes om makkelijker te volgen

Met een Instagram QR-code kun je snel anderen laten zien wat jouw Instagram-profielnaam is. Deze tip legt uit hoe je zo'n Instagram QR-code maakt en uitwisselt.

Instagram QR-codes

Instagram heeft een snelle manieren om iemand te vertellen wat jouw Instagram-account is. Je kunt natuurlijk je gebruikersnaam spellen, maar dat kan fouten opleveren. Het is veel gemakkelijker om de QR-code van je account te laten zien. De andere persoon hoeft dan alleen de blokjescode te scannen om jouw account te gaan volgen. Voorheen had Instagram ook een naamtag, die ongeveer op dezelfde manier werkte maar geen QR-code liet zien. De QR-code is veel gemakkelijker! Het is vooral bedoeld als je iemand op een feestje, op straat of op een andere plek ontmoet en onderling Instagram-accounts wilt uitwisselen.

Wist je dat @iCulture.nl regelmatig leuke Instagram Stories heeft en interessante filmpjes met uitleg maakt? Volg ons profiel en je blijft op de hoogte!

Instagram QR-code

Met de Instagram-app kun je een QR-code maken, die je bijvoorbeeld kunt uitprinten en aan de muur hangen in een restaurant of bedrijf. Anderen kunnen vervolgens de QR-code scannen met hun camera, om makkelijk jouw account te kunnen volgen.

Zo kun je een QR-code maken:

  1. Tik in de Instagram-app rechtsonder op je profielicoon.
  2. Tik op de drie liggende streepjes rechtsboven.
  3. Tik op QR-code.

Instagram QR-code

Je kunt de QR-code opslaan, uitprinten of op een andere manier delen. Zo kunnen klanten van een restaurant of winkel bijvoorbeeld gemakkelijk de openingstijden zien, het account gaan volgen of iets kopen. Het scannen van de QR-code doe je gewoon met de camera van je smartphone, waarna je naar het betreffende Instagram-account wordt geleid. Mensen hoeven de Instagram-app dus niet eerst te openen.

QR-code aanpassen

Standaard wordt op de achtergrond een soort wallpaper van emoji getoond. Wil je liever een andere emoji, of helemaal geen behangetje? Dat kan door meermaals op de knop Emoji bovenin het scherm te tikken. Je krijgt dan verschillende opties te zien.

Instagram QR-code scannen

Wil je de Instagram QR van iemand anders scannen? Dat kan op dezelfde manier als hierboven omschreven.

  1. Tik in de Instagram-app rechtsonder op je profielicoon.
  2. Tik op de drie liggende streepjes rechtsboven.
  3. Tik op QR-code.
  4. Onderin het scherm zie je de optie QR-code scannen. Tik erop.

Je krijgt nu de Instagram-naamtag van de persoon te zien en kunt het profiel bekijken. Ook kun je deze persoon meteen gaan volgen.

Deze functie is vooral interessant voor mensen die je in real life ontmoet. Je zou ook je QR-code op internet kunnen zetten, om te zorgen dat jouw account nieuwe volgers krijgt.

Meer Instagram-tips vind je hieronder:

Bekijk ook

De beste Instagram tips: betere filters, tips voor promotie en meer likes

De handigste tips en trucs voor Instagram: verzamel meer likes, gebruik betere fotofilters en krijg meer Instagram-volgers. In dit artikel zetten we allerlei leuke tips voor Instagram op rij, zonder dat je dubieuze trucjes hoeft uit te halen.