Archief voor 'Documenten'

Microsoft Office op iPad

Wanneer is Microsoft Office gratis op de iPad en wanneer moet je betalen?

Mag je documenten in de Microsoft Office-apps altijd gratis bewerken en printen, of gelden er beperkingen? De regels zijn nogal verwarrend, maar deze tip legt precies uit wanneer Office op de iPad gratis te gebruiken is voor documenten, spreadsheets en presentaties. Bij de meeste iPads moet je betalen voor Office 365 om documenten te kunnen bewerken, maar er zijn ook wat gunstige uitzonderingen.

Macbook met een boek

Boeken maken in Pages: zo maak je je eigen boek met opmaak

Heb je ambities om je eigen boek te schrijven? In Pages kan dat heel eenvoudig. Je kunt de boeken helemaal zelf vormgeven en vervolgens exporteren als ePub-bestand, zodat je de boeken op je iPhone of iPad kunt lezen. In dit artikel vertellen we hoe je een boek kunt maken in Pages en hoe je het aanpakt.

Gescande documenten doorzoeken

Doorzoek gescande documenten met de Notities-app

Je kunt gemakkelijk een document scannen en doorzoeken in de standaard Notities-app. Apple heeft uitgebreide ondersteuning voor OCR (Optical Character Recognition) en dat biedt interessante mogelijkheden.

zipbestand openen icoon

Zipbestanden gebruiken op iPhone en iPad

Zipbestanden openen op de iPad en iPhone doe je met de standaardfuncties in iOS, maar je kunt ook gebruik maken van apps van derden zoals GoodReader, Transmit en Zip Browser. In dit artikel leggen we de mogelijkheden uit van zipbestanden inpakken en uitpakken.

Screenshots anoniem maken

Zo kun je privédata op screenshots en foto's onleesbaar maken

Screenshots kunnen allerlei privédata bevatten. Je kunt dit onleesbaar maken met een zwart balkje, er overheen krassen of vervagen met blokjes of blur. Wat is de beste oplossing om je privédata te verwijderen en welke apps gaan je daarbij helpen? In deze tip lees je alles.

Standaardprogramma instellen

Zo kun je een ander standaardprogramma instellen voor bestanden op de Mac

Als je dubbelklikt op een bestand in de Mac Finder, dan zal het bestand worden geopend met het programma wat hier standaard voor wordt gekozen. Bij afbeeldingen is dat Voorvertoning en bij een audiobestand wordt de Muziek-app gestart. Je kunt echter zelf aangeven welke software je bij welk bestandstype wilt gebruiken.