Vijf snelle iPhone-tips

Vijf snelle iPhone tips: e-mail terugvinden en als concept opslaan, een punt typen op het toetsenbord, bepaalde toepassingen en functies van de iPhone blokkeren en de iconen uit de dock verplaatsen: het kan allemaal.

Hieronder vind je vijf snelle iPhone tips voor beginnende iPhone-bezitters. Van het sneller afspelen van audiobestanden tot het sneller tikken van een punt op het iPhone-toetsenbord.

Audiobestanden sneller afspelen

Podcasts versneld afspelen

Gesproken audiobestanden zoals podcasts en audioboeken kun je ook op hoge snelheid afspelen. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer je een podcast luistert waarin erg langzaam wordt gesproken. Of wanneer je een specifiek fragment zoekt, dat je op het gehoor gemakkelijk kunt herkennen. Bij podcasts en audioboeken is altijd een knop aanwezig waarmee je het afspelen kunt versnellen of vertragen. Bij gewone audiobestanden is dat niet het geval. Door een audiobestand om te zetten naar audioboekformaat kun je de snelheid wel instellen. Je doet dat als volgt:

  1. Open iTunes en klik met de rechtermuisknop op het audiobestand of muzieknummer.
  2. Kies Info en ga naar het tabblad Opties.
  3. Achter ‘Soort media’ geef je nu aan dat het een audioboek moet zijn.

Synchroniseer nu je iPhone met iTunes. Als je nu het audioboek afspeelt kun je aangeven dat je de snelheid wilt verhogen of verlagen.

E-mailbericht als concept opslaan

Verwijder concept iOS 7

Als je een e-mailbericht hebt verzonden terwijl er geen internetverbinding was, dan plaatst de iPhone dit bericht in een tijdelijke map Uitgaand. De map verdwijnt zodra er weer een internetverbinding is en je e-mailtje zal alsnog worden verzonden.
Je kunt ook iets anders doen: ontdek je tijdens het typen dat er geen internetverbinding is, dan tik je tijdens het schrijven op Annuleren. Er verschijnt dan een dialoogvenster waarin je kunt aangeven dat je het bericht wilt opslaan. Het bericht zal dan in de map Concepten worden bewaard. Vergeet niet om later het bericht alsnog te sturen!

Blokkeer de toegang tot bepaalde functies

De iPhone is voorzien van beperkingen, ook wel ‘ouderlijk toezicht’ of ‘parental controls’ genoemd. Via Instellingen > Algemeen > Beperkingen kom je op een scherm waar je toegang tot Safari, YouTube, iTunes, programma’s installeren en het gebruik van de camera in- en uitschakelen. Alleen als je de juiste pincode weet krijg je toegang tot de functies. Deze beperkingen kunnen ook worden gebruikt in een zakelijke omgeving, waarbij een beheerder bijvoorbeeld niet wil dat mensen eigen applicaties installeren.

Snel een punt tikken

Beperkingen in iOS 7

Ben je bezig met het typen van een tekst, dan moet je op de iPhone naar een apart toetsenbord gaan om een punt te tikken. Maar het kan ook sneller: druk tweemaal op de spatiebalk en de spaties zullen worden omgezet naar een punt. Het werkt in bijna alle apps.

Verplaats de iconen in de dock

Het verplaatsen van iconen op het scherm is een basishandeling die iedereen wel onder de knie heeft. Druk met je vinger enkele seconden op een icoon op het scherm, wacht tot de iconen gaan ‘wiebelen’ en versleep ze vervolgens naar de gewenste plaats. Op die manier zet je games, muziekapps, nieuwsapps en andere categorieën allemaal op één pagina of in één mapje. Wat sommige mensen niet weten, is dat je ook de iconen in de dock kunt aanpassen. Je kunt de dock zelfs helemaal leegmaken (al hebben we geen idee waarom je dat zou willen doen).
Standaard staan de iconen van Telefoon, Mail, Muziek en Safari in de dock op een rijtje. Gebruik je de Instellingen-app heel vaak, dan kun je deze in de dock zetten. Verder is het ook mogelijk om slechts 1, 2 of 3 iconen in de dock te zetten.
Druk op de homeknop wanneer je klaar bent.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2014
Categorie Basisfuncties
Onderwerp tips