Fitbit Versa 2

Zo kun je je Fitbit-account verwijderen en je Fitbit wissen

Voor als je geen data met Google wilt delen

Nu Fitbit is overgenomen door Google vind je het misschien tijd om je Fitbit-account te verwijderen en je data te wissen van je device. Dat kan heel eenvoudig, zowel via de app als de website.

Ben je klaar met Fitbit omdat je een Apple Watch hebt gekocht? Of misschien heb je nog een account van jaren geleden, toen je nog een Fitbit fitnesstracker had. Welke reden je ook hebt, als je je Fitbit-account wil wissen kun je dat op twee plekken doen.

Hoe lang blijven Fitbit-data bewaard?

De gegevens van je Fitbit-account zullen nu binnen een bepaalde periode worden gewist. Dit gebeurt niet meteen. Fitbit geeft je nog een week de tijd om terug te komen en je data te herstellen. Dit is gedaan omdat mensen soms boos hun account wissen en zich op een later moment toch weer bedenken. Je hebt in deze periode van 7 dagen ook de mogelijkheid om je data op te vragen.

Na deze periode krijg je geen mogelijkheid meer om te herstellen. Dat wil nog niet zeggen dat de gegevens dan definitief van alle servers van Fitbit zijn verwijderd, maar na geruime tijd zou het permanent moeten zijn verdwenen. Volgend Fitbit zullen de meeste gegevens binnen een maand (30 dagen) worden gewist, maar het kan tot drie maanden (90 dagen) duren voordat alles echt weg is.

In de Privacy Policy van Fitbit kun je dit allemaal nalezen.

Fitbit-account verwijderen in de app

Zo kun je je account verwijderen vanuit de Fitbit-app op iOS:

  1. Open de Fitbit-app en tik op het tabblad Vandaag.
  2. Tik op je profielfoto linksboven.
  3. Blader omlaag en tik op Gegevens beheren.
  4. Tik op Account verwijderen.

Fitbit account verwijderen in app

Wat ook erg aan te raden is, is om het item Apps van derden beheren te bekijken. Hier kun je zien welke apps en diensten jij toegang hebt gegeven tot jouw Fitbit-data.

Fitbit account verwijderen in app

Fitbit-account verwijderen via de website

Heb je de Fitbit-app niet meer, dan kun je je account ook verwijderen via de website van Fitbit.

  1. Ga naar fitbit.com in je webbrowser.
  2. Rechtsboven klik je op Log in on naar je Dashboard te gaan.
  3. Klik op het tandrad voor de instellingen.
  4. Klik op Settings.
  5. Blader omlaag, klik op Delete account en volg de stappen.

Fitbit resetten en wissen

Om je privacy te beschermen is het ook belangrijk om je Fitbit-fitnesstracker of smartwatch te wissen voordat je deze doorverkoopt of weggeeft. Dit is per model anders.

Op alle Fitbit Versa-modellen (ook de Lite en 2) open je hiervoor de Instellingen-app en ga je naar Apparaatinfo > Fabrieksinst..

Op de Inspire HR open je de Instellingen-app en ga je naar Clear User Data. Houd het scherm 3 seconden ingedrukt zodra je hiervoor instructies krijgt. Laat daarna los. De Inspire HR zal dan trillen en je ziet een klokje, terwijl je data wordt gewist.

Zoek je een vervanger voor je Fitbit-smartwatch of -fitnesstracker en vind je privacy belangrijk, dan kun je beter kiezen voor een Apple Watch. De Apple Watch Nike+ is speciaal bedoeld voor sporters, maar ook op de gewone Apple Watch vind je alle sport- en fitnessfuncties. Het enige verschil zijn de bandjes die je erbij geleverd krijgt. Bovendien krijg je op de Nike+ een extra wijzerplaat en staan de Nike-apps al voorgeïnstalleerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2019
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen apple watch, fitbit, privacy, smartwatch