Dubbele muzieknummers in iTunes zoeken en verwijderen

Apple levert bij iTunes weinig hulpmiddelen om je muziekcollectie te organiseren. Met software van derden zoals Song Sergeant, heb je veel meer mogelijkheden om dubbele muzieknummers te vinden, informatie bij muzieknummers samen te voegen en naamgeving van artiesten consistent te maken. Zoeken naar dubbele nummers in iTunes In iTunes kun je zoeken naar dubbele items, […]

Apple levert bij iTunes weinig hulpmiddelen om je muziekcollectie te organiseren. Met software van derden zoals Song Sergeant, heb je veel meer mogelijkheden om dubbele muzieknummers te vinden, informatie bij muzieknummers samen te voegen en naamgeving van artiesten consistent te maken.

Zoeken naar dubbele nummers in iTunes

In iTunes kun je zoeken naar dubbele items, bijvoorbeeld muzieknummers. Kies Weergave > Toon dubbele onderdelen om op zoek te gaan naar muzieknummers die dubbel voorkomen. Als je meerdere versies van hetzelfde muzieknummer hebt, bijvoorbeeld een liveversie en een albumversie, dan kun je nog nauwkeuriger filteren door te kiezen voor Weergave > Toon exact dubbele onderdelen. Je krijgt dan alleen de dubbele muzieknummers te zien met exact dezelfde titel, artiestennaam en album.

dubbele nummers itunes

Je krijgt nu te zien welke dubbele nummers er zijn vergelijk de bitsnelheid en het muziekformaat (mp3/aac/gekocht via iTunes) om te bepalen welke je wilt bewaren. Selecteer het nummer dat je wilt verwijderen en klik op Wijzig > Verwijder.

dubbele-nummers-selecteren

Dubbele nummers verwijderen met apps

Heb je veel dubbele nummers, dan kan het de moeite zijn om speciale software te downloaden:

De meeste software kun je gratis proberen voordat je een licentie koopt. Met bijvoorbeeld Dupe Away kun je je iTunes-bibliotheek scannen op zoek naar dubbele nummers. Je geeft daarbij zelf je voorkeuren aan. Dupe Away toont vervolgens een lijstje van dubbele muzieknummers en geeft je de mogelijkheid om direct te verwijderen met de knop Delete.

dupe away wissen

Je kunt met deze software ook zoeken naar muzieknummers op je computer, die niet in iTunes staan. Dit zijn ongebruikte bestanden, die je in iTunes niet te zien krijgt. Dupe Away laat ze in een lijstje zien en geeft je de mogelijkheid om met de knop Import meteen te importeren in iTunes.

Nog een andere mogelijkheid: Dupe Away geeft je de mogelijkheid om afspeelijsten op te ruimen. De software analyseert alle afspeellijsten en zoekt dubbele voorkomens in de lijsten. Dat scheelt veel handmatig werk.

abandoned tracks dupe away

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2014
Categorie iTunes