Video in de App Store.

Zo schakel je automatisch afspelen van video’s in de App Store uit

De App Store bevat heel veel video's om je meer te laten zien van een app. Deze worden automatisch afgespeeld, maar als je dat liever niet wil, dan is daar een handige instelling voor.

In de App Store vind je allerlei leuke video’s van apps, zodat je kunt zien wat een app allemaal te bieden heeft. Tijdens het bladeren in de App Store worden deze video’s automatisch afgespeeld, terwijl je dat misschien liever niet hebt om bijvoorbeeld data te besparen. In deze tip lees je hoe je dit automatisch afspelen stopzet.

App Store video’s automatisch afspelen

Standaard zijn de video’s in de App Store zo ingesteld, dat ze meteen beginnen met spelen zodra je er voorbij scrollt. Via de instellingen kun je echter het één en ander aanpassen, zodat een video nooit uit zichzelf afgespeeld wordt of dat dit alleen gebeurt als je met Wi-Fi verbonden bent.

Video in de App Store.

Je past de instelling als volgt aan:

  1. Ga naar Instellingen.
  2. Scroll naar beneden en kies voor iTunes en App Stores.
  3. Kies voor de optie Speel video automatisch af.
  4. Je kunt hier kiezen voor drie opties: Aan, Alleen Wi-Fi en Uit. Kies de gewenste optie.

App Store video's automatisch afspelen stoppen.

De opties Uit en Alleen Wi-Fi zullen vooral van pas komen bij mensen die een beperkte databundel hebben, maar wel graag onderweg door de App Store bladeren. Je vindt de video’s niet alleen op de app-pagina’s, maar ook in de verhalen die op de voorpagina van de App Store staan.

Wil je weten hoe je het automatisch afspelen van video’s in Facebook, Twitter en andere apps stopt? In onderstaande tip lees je daar meer over.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerp app store
Software iOS 11