Siri Remote in hand 1

Batterijstatus van de Siri Remote en gamecontrollers voor Apple TV checken

Benieuwd naar het batterijniveau van de Siri Remote voor je Apple TV? Je kunt dit zelf makkelijk checken in de instellingen van de Apple TV. In deze tip lees je waar je de batterijstatus kunt vinden, ook voor eventuele gamecontrollers die op de Apple TV aangesloten zijn.

De Apple TV wordt sinds de vierde generatie geleverd met een Siri Remote, voorzien van een Lightning- of usb-c-poort om op te laden. De oplaadbare batterij in de afstandsbediening gaat ontzettend lang mee, maar ooit zul je toch moeten opladen. Via de Apple TV kun je makkelijk zien hoe vol de batterij van de Siri Remote nog is. Ook de batterijstatus van aangesloten gamecontrollers is simpel te achterhalen. In deze tip leggen we uit hoe je dat kan zien.

Batterijstatus Siri Remote opvragen met Siri

De snelste manier om het batterijniveau van je Apple TV Remote op te vragen, is door het simpelweg te vragen aan Siri. Houd de Siri-knop ingedrukt en vraag wat de batterijstatus is. Laat de knop los als je klaar bent met praten.

Als je het commando hebt gegeven, zal de Instellingen-app worden geopend met daarin een symbool van je batterijstatus. Klik erop om het exacte percentage te zien.

Batterijstatus Apple TV Remote controleren

De batterijstatus van de Siri Remote is ook te achterhalen door zelf naar de de instellingen van de Apple TV te gaan. Volg daarvoor deze stappen:

  1. Ga naar de Instellingen.
  2. Ga naar Afstandsbedieningen en apparaten.
  3. Onder het kopje Afstandsbediening zie je een knop met dezelfde naam. Met een symbool kun je ongeveer zien hoeveel stroom de afstandsbediening nog heeft.
  4. Selecteer nu de optie Afstandsbediening. Je ziet hier vervolgens het precieze batterijniveau in percentages.
  5. Wil je de batterijstatus van andere apparaten bekijken, selecteer dan onder het kopje Andere apparaten de knop Bluetooth.

Batterijpercentage van Siri Remote bekijken

De batterij van de Siri Remote hoef je volgens Apple bij normaal gebruik “een paar keer per jaar” op moet laden, maar in de praktijk is dat waarschijnlijk 1 keer per jaar of minder. Je kunt de afstandsbediening zowel opladen via de computer als via een gewone stekker, met de meegeleverde Lightning-kabel.

Bekijk ook

Zo werkt de oude remote van de Apple TV 2 en 3

De remote van de Apple TV kan meer dan je denkt. In deze gids van iCulture vind je een compleet overzicht van de functies die de afstandsbediening heeft.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV