Voorvertoning voor Mac, knoppenbalk aanpassen

Knoppenbalk van Voorvertoning op de Mac aanpassen met je favoriete onderdelen

Wist je dat je de knoppenbalk in Voorvertoning kunt aanpassen aan je wensen, zodat je knoppen voor veelgebruikte taken altijd onder handbereik hebt? Met deze tip laten we je zien hoe het werkt.

Voorvertoning voor Mac, knoppenbalk aanpassen
De Voorvertoning-app op je Mac is een veelzijdige app die veel taken van andere apps kan vervangen. Wist je dat je de knoppenbalk in Voorvertoning ook kunt aanpassen zodat je je favoriete onderdelen altijd onder handbereik hebt? Met deze tip zorg je dat de knoppenbalk in de Voorvertoning-app aansluit op jouw wensen door veelgebruikte onderdelen erin te slepen.

Voorvertoning: knoppenbalk aanpassen

Je kunt de Voorvertoning-app op je Mac gebruiken om allerlei bestanden te openen, zoals foto’s, pdf’s en andere tekstbestanden. Je kunt deze bestanden ook met Voorvertoning bewerken. De volgende tip kan daarbij zeker van pas komen: je kunt de standaard onderdelen in de knoppenbalk uitbreiden met extra opties die voor jouw gebruik handig kunnen zijn. Ook kun je onderdelen die je niet gebruikt uit de knoppenbalk verwijderen.

Je kunt de knoppenbalk in Voorvertoning op je Mac gemakkelijk aanpassen met de volgende stappen:

  1. Open een bestand op je Mac met de Voorvertoning-app. Je kunt dit bijvoorbeeld doen via rechtermuis-knop > open met > Voorvertoning.

iCulture-homepage in voorvertoning

  1. Vervolgens klik je met je rechtermuis-knop op een willekeurige plek in de knoppenbalk om het optie-menu te activeren.
  2. Nu kies je voor Pas knoppenbalk aan.

iCulture-homepage in voorvertoning - menu

Je krijgt nu een uitgebreid overzicht van alle mogelijke knoppen die je in de knoppenbalk kunt slepen. Werk je veel met foto’s dan kunnen de opties ‘Diavoorstelling’, ‘Werkelijke grootte’ en ‘Info’ erg handig zijn. Voor documenten zou je een ‘Druk af’-knop kunnen toevoegen, of een optie waarin je de paginanummering makkelijk kunt aflezen.

iCulture-homepage in voorvertoning - pas knoppenbalk aan

Je kunt de knoppen gemakkelijk in je knoppenbalk slepen. Op dezelfde manier kun je ook knoppen die je niet of nauwelijks gebruikt verwijderen. Sleep deze uit de knoppenbalk op een willekeurige plek in het menu en wanneer je muisknop loslaat verdwijnt deze.

Knoppenbalk overzichtelijk houden
Heb je veel verschillende knoppen toegevoegd, dan kun je deze ook over de balk verdelen met de ‘lege ruimte’ en ‘flexibele ruimte’ knoppen. Deze zorgen ervoor dat je lege ruimtes kunt aanbrengen om de knoppenbalk overzichtelijker te maken.

Wil je na een aantal aanpassingen liever weer terug naar de standaard-instelling, dan kun je deze heel makkelijk in zijn geheel slepen via hetzelfde menu.

We hopen dat je via deze tip nog sneller je veelgebruikte taken kunt uitvoeren. Je kunt je werkzaamheden op deze manier in ieder geval een stuk efficiënter maken.

Idee: via iDownloadblog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2016
Categorieën Apps, Mac
Onderwerp voorvertoning