Volgende kijklijst van TV-app in de Top Shelf op de Apple TV.

Zo zet je je eigen kijklijst van de TV-app in de Top Shelf op de Apple TV

De TV-app op de Apple TV toont standaard schermvullende trailers van aanbevolen films en series in de Top Shelf. Maar met een simpele instelling pas je dit aan, zodat je direct naar je eigen films en series kan springen.

Sinds tvOS 13 tonen sommige apps op de Apple TV een schermvullende weergave als ze bovenaan het beginscherm geplaatst zijn. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Muziek- en TV-app. Bij de Muziek-app krijg je als Apple Music-abonnee aanbevelingen voor videoafspeellijsten en bij de TV-app zie je wat er zoal nieuw is in Apple TV+ en in de iTunes Store. Met een veeg omhoog speel je de trailers van aanbevolen content af. Via de instellingen is het mogelijk om voor de TV-app te bepalen wat er in de Top Shelf getoond wordt. Zo kun je kiezen tussen je eigen kijklijst of aanbevolen content.

Top Shelf op Apple TV voor de TV-app: zo zie je je eigen films en series

Vind je deze suggesties voor aanbevolen content voor de TV-app maar vervelend? Dan pas je dit vanaf tvOS 13.3 eenvoudig aan. In plaats van de trailers van films en series, zie je dan je eigen gehuurde en gekochte films en series waar je in de TV-app naar aan het kijken bent.

Het aanpassen van de Top Shelf voor de TV-app werkt als volgt:

  1. Open op de Apple TV de Instellingen-app.
  2. Ga naar Apps > TV.
  3. Kies bij Uitgelicht voor Volgende.

Apple TV-instelling voor Top Shelf bij TV-app.

Volgende is de naam voor de wachtrij met je eigen films en series. Na het doorlopen van de stappen zie je dat in de Top Shelf je eigen wachtrij weergegeven wordt zodra je de TV-app geselecteerd hebt. Door dan omhoog te vegen, spring je meteen naar de juiste aflevering van je favoriete serie of start je de film in je kijklijst. Hieronder zie je hoe dit er dan uit ziet als je kiest voor Volgende.

Kijklijst in Top Shelf voor TV-app op Apple TV.

Wil je liever inspiratie op doen voor nieuwe content en kijk je graag trailers? Zet de instelling via de stappen hieronder dan op Aanbevolen. De Top Shelf ziet er dan uit zoals in de screenshot hieronder.

Aanbevolen films en series in Top Shelf voor TV-app op Apple TV.

Voor meer informatie over de TV-app, check je onze algemene uitleg. Je leest daar wat je allemaal met de TV-app kan doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2019
Categorie Apple TV
Onderwerpen apple tv, tv-app, tvos 13
Software tvOS 13