Volgende kijklijst van TV-app in de Top Shelf op de Apple TV.

Zo zet je je eigen kijklijst van de TV-app in de Top Shelf op de Apple TV

De TV-app op de Apple TV toont standaard schermvullende trailers van aanbevolen films en series in de Top Shelf. Maar met een simpele instelling pas je dit aan, zodat je direct naar je eigen films en series kan springen.

Op de Apple TV tonen sommige apps een schermvullende weergave als ze bovenaan het beginscherm geplaatst zijn. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Muziek- en TV-app. Bij de Muziek-app krijg je als Apple Music-abonnee aanbevelingen voor videoafspeellijsten en bij de TV-app zie je wat er zoal nieuw is in Apple TV+ en in de iTunes Store. Met een veeg omhoog speel je de trailers van aanbevolen content af. Via de instellingen is het mogelijk om voor de TV-app te bepalen wat er in de Top Shelf getoond wordt. Zo kun je kiezen tussen je eigen kijklijst of aanbevolen content.

Top Shelf op Apple TV voor de TV-app: zo zie je je eigen films en series

Vind je deze suggesties voor aanbevolen content voor de TV-app maar vervelend? Dan pas je dit zelf eenvoudig aan. In plaats van de trailers van films en series, zie je dan je eigen gehuurde en gekochte films en series waar je in de TV-app naar aan het kijken bent.

Het aanpassen van de Top Shelf voor de TV-app werkt als volgt:

  1. Open op de Apple TV de Instellingen-app.
  2. Ga naar Apps > TV.
  3. Kies bij Uitgelicht voor Volgende.

Apple TV-instelling voor Top Shelf bij TV-app.

Volgende is de naam voor de wachtrij met je eigen films en series. Na het doorlopen van de stappen zie je dat in de Top Shelf je eigen wachtrij weergegeven wordt zodra je de TV-app geselecteerd hebt. Door dan omhoog te vegen, spring je meteen naar de juiste aflevering van je favoriete serie of start je de film in je kijklijst. Hieronder zie je hoe dit er dan uit ziet als je kiest voor Volgende.

Kijklijst in Top Shelf voor TV-app op Apple TV.

Tip: Als je Disney+ koppelt aan de TV-app, kun je ook de kijklijst van de TV-app vullen met content van Disney+. Je ziet hier dan ook de films en series waar je op Disney+ aan het kijken bent, zodat je deze rechtstreeks vanaf je beginscherm kan afspelen.

Bekijk ook

Disney+ werkt nu nauwer samen met de TV-app van Apple

Disney+ werkt nu meer samen met Apple's eigen TV-app. Dat betekent dat je exclusieve content van Disney+ aan je kijklijst van de TV-app kan toevoegen.

Wil je liever inspiratie op doen voor nieuwe content en kijk je graag trailers? Zet de instelling via de stappen hieronder dan op Aanbevolen. De Top Shelf ziet er dan uit zoals in de screenshot hieronder.

Aanbevolen films en series in Top Shelf voor TV-app op Apple TV.

Voor meer informatie over de TV-app, check je onze algemene uitleg. Je leest daar wat je allemaal met de TV-app kan doen.

Bekijk ook

Apple TV-app: dit moet je weten over Apple's TV-app

De TV-app is een app waarmee je naar films en series kunt kijken. Je vindt er de Originals van Apple TV+ de eigen streaming videodienst van Apple. Daarnaast vind je er iTunes-films en content van andere diensten. Welke opties heeft de TV-app en wat kun je ermee?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV