Apple TV night mode

Zo kun je Night Shift imiteren op de Apple TV

Op de Apple TV is Night Shift officieel niet beschikbaar, maar je kunt het effect ervan wel imiteren via de instellingen. In deze tip lees je hoe je dat doet.

Night Shift is beschikbaar op iOS en op de Mac, maar de Apple TV moet het nog zonder deze nachtmodus doen. Toch bevat de Apple TV een functie die veel weg heeft van een lichte versie van Night Shift, zodat je een soortgelijk effect ook op je televisie kunt gebruiken. In deze tip lees je waar je die optie vindt en hoe je dit inschakelt.

Night Shift imiteren op de Apple TV

Met Night Shift zorg je ervoor dat het scherm van je iPhone, iPad en Mac minder blauw kleurt, wat vooral in de avond prettiger is voor je ogen. Aangezien je in de avond vaak televisie kijkt, zou een soortgelijke functie op de Apple TV meer dan welkom zijn. Night Shift is echter niet beschikbaar op de Apple TV, maar via een simpele instelling kun je het effect wel enigszins simuleren.

De Toegankelijkheid-instelling bevat een optie genaamd Lichtgevoeligheid. Als je deze optie activeert, kleurt het scherm iets geler en minder blauw. Hoewel je de intensiteit niet in kunt stellen, kun je op deze manier Night Shift op de Apple TV simuleren. Je schakelt het als volgt in:

  1. Ga naar de Instellingen-app.
  2. Navigeer naar Algemeen > Toegankelijkheid.
  3. Scrol naar onderen naar de optie Activeringsknop.
  4. Schakel onderaan de optie Lichtgevoeligheid in.
  5. Om de stand te activeren, druk je drie keer achter elkaar op de Menu-knop.

Lichtgevoeligheid op de Apple TV simuleert Night Shift.

Je kunt nu te allen tijde de Menu-knop drie keer achter elkaar indrukken. Het scherm zal dan schakelen naar een stand voor lichtgevoeligheid. Of er ook daadwerkelijk gefilterd wordt op blauw licht blijkt niet uit onze test, maar het scherm ziet er in ieder geval wel een stuk zachter uit. Het voordeel is dat het effect ook behouden blijft in alle apps op de Apple TV.

Een andere optie om kijken naar de Apple TV aangenamer te maken, is om het menu in te stellen met een donkere weergave. Hierdoor is de basisinterface en bijvoorbeeld de Instellingen-app grijs en zwart. Meer daarover lees je in onderstaande tip. De donkere weergave is ook te combineren met deze stand voor lichtgevoeligheid.

Met dank aan iCulture-lezer Roy!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2020
Categorieën Apple TV, Basisfuncties
Onderwerpen apple tv, night shift
Software tvOS

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken.

Apple TV