Apple TV Remote met gamecontroler Steelsseries.

Zo herken je Apple TV-games die je met een controller kunt spelen

Heb je een gamecontroller voor de Apple TV, dan kun je heel gemakkelijk in de App Store op de Apple TV zien welke games ervoor geschikt zijn. In deze tip laten we zien hoe Apple dit laat zien.

Met de Apple TV kun je games spelen, maar het is natuurlijk wel zo handig als je daarvoor ook een gamecontroller kunt gebruiken. Het aansturen van je gamekarakter en het snel reageren op de actie op het scherm gaat dan wel zo makkelijk. Hoe weet je welke games op de Apple TV goed werken met een gamecontroller? In deze tip leggen we uit hoe je dat snel kunt herkennen.

Controller-games herkennen op de Apple TV

Je kunt al langer een gamepad met een iPhone of iPad koppelen om games te spelen. Vaak zijn die controllers ook geschikt om met de Apple TV te gebruiken, vooral als ze via Bluetooth werken. Op de Apple TV kun je gemakkelijk zien of een game geschikt is voor bediening met een gamecontroller.

Games-pagina

Gamecontroller-icoon in App Store in tvOS

Meteen onder het tekstblokje met de appbeschrijving zie je een tekst. Er zijn twee mogelijkheden:

 • Gamecontroller vereist
 • Gamecontroller optioneel

Staat er niets bij, dan is de game niet aangepast voor bediening met een gamecontroller.

Een andere mooie toevoeging voor gamers is dat je een gamepad kunt gebruiken om door tvOS te navigeren. Zo hoef je dus niet met de Remote en een controller paraat te zitten.

Welke Apple TV-games met gamecontroller spelen?

Er zijn al heel wat games met MFi gamepad-ondersteuning. Hieronder raden we een aantal aan, die zowel op de iPhone, iPad als Apple TV werken met gamecontroller:

 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Een futuristische racegame langs de banen van een rollercoaster. Controller is handig voor het betere bochtenwerk.
 • Asphalt 8: Airborne (gratis, iPhone/iPad/ TV + IAP, iOS 9.0+) - Op de iPhone is Asphalt goed te bedienen door je toestel te kantelen, maar bij de Apple TV werkt het net even lekkerder met een controller.
 • Edge (€3,49, iPhone/iPad/ TV, iOS 6.0+) - Een arcaderunner met een opvolger die net zo indrukwekkend is: Edge Extended. Je bestuurt deze game veel nauwkeuriger met een controller.
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Een schietgame waarbij je dankzij de controller volledig zicht houdt.

Leo's Adventure met gamecontroller

 • Leo's Fortune (€1,09, iPhone/iPad/ TV, iOS 10.3+) - Een platform-avonturenspel waarbij je gaat springen op een manier waar Sonic zich niet voor zou schamen. Minder frustrerend met een controller.
 • Horizon Chase - World Tour (gratis, iPhone/iPad/ TV + IAP, iOS 10.0+) - Een retro-racegame die je ook met kantelen kunt bedienen op de iPhone. Maar met een controller kun je misschien net die paar seconden van je beste tijd af krijgen.

Oceanhorn Apple TV

 • Oceanhorn β„’ (€8,99, iPhone/iPad/ TV, iOS 9.0+) - Een Zelda-achtige game, waarbij je op avontuur gaat. Deze game is met vele prijzen beloond.
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Ook speelbaar met de Apple TV-remote, maar het wordt makkelijker als je je hoverbike over de rollecoaster-baan kunt sturen met een controller.

Riptide Renegade Apple TV controllergame

 • Riptide GP: Renegade (€3,49, iPhone/iPad/ TV, iOS 8.0+) - Een arcade-racer waarbij je dankzij de controller je voertuig nog beter op de baan houdt.
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Het klassieke spel, waarbij je dankzij de controller nog sneller kunt reageren.
 • Transistor (€5,49, iPhone/iPad/ TV, iOS 8.0+) - Indrukwekkende science-fiction RPG die zich afspeelt in een futuristische stad. Doet denken aan een consolegame.

Je leest alles over gamepads en de Apple TV in onderstaande tips en gidsen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2018
Categorie Apple TV
Onderwerp gamecontroller