Apple Pencil als normaal potlood

Deze Apple Pencil ziet eruit als een normaal potlood

Je kunt meer doen met de Apple Pencil dan je denkt. Zo kun je met schuurpapier ervoor zorgen dat Apple's tekenpen eruit ziet als een echt potlood. Een gebruik heeft dat gedaan.

De Apple Pencil is alleen verkrijgbaar in wit plastic. Als dat steriele uiterlijk je niet aanspreekt kun je daar gelukkig iets aan doen. Er zijn skins verkrijgbaar, die in feite niet veel meer zijn dan stickers. Cedric M. besloot zelf aan de slag te gaan met schuurpapier en verf, zodat zijn Apple Pencil eruit ziet als een traditioneel potlood. Bijzonder daaraan is dat de structuur van de pen nu lijkt op hout. Cedric kreeg dat voor elkaar door gewoon te schuren met schuurpapier. Met synthetische verf kleurde hij de schrijfpunt donkergrijs, net als bij een normaal potlood met koolstof kern. De lichtbruine kleur en houtstructuur aan de buitenkant kreeg hij eveneens voor elkaar met verf.

Apple Pencil als traditioneel potlood

Cedric had al wel gezien dat er skins en zogenaamde decals verkrijgbaar zijn voor de Apple Pencil, maar die zien er niet zo mooi uit. Het is lastig om ze precies recht te plakken en ze gaan na verloop van tijd omkrullen. Dankzij zijn werk wist hij dat je met Rit-verf gemakkelijk plastics kunt verven. Om een zo realistisch mogelijk uiterlijk te krijgen kun je het beste aan de slag gaan met de Apple Pencil 2, want die heeft een afgeplatte zijkant.

Apple Pencil als normaal potlood

Wil je ook hiermee aan de slag, bedenk dan wel dat het proces onomkeerbaar is. Misschien kun je het beter eerst proberen met een gewone sticker, die een paar euro kost en later weer gemakkelijk is te verwijderen. En voordat je naar de winkel rent voor een tweede generatie Apple Pencil: je kunt deze alleen gebruiken op de iPad Pro 2018, niet op eerdere iPad Pro’s of op de standaard 9,7-inch iPad. Het nieuwere model is te herkennen aan de afgeplatte zijkant. Verder zitten er vernieuwingen in zoals draadloos opladen en dubbeltappen om tussen tekentools te wisselen.

Apple Pencil als normaal potlood

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2019, 10:23
Bron Bron Reddit
Categorie Accessoires
Onderwerp apple pencil
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.