Adonit Pixel

Dit zijn de beste tekenpennen voor de iPad

Lekker creatief!

De Apple Pencil is ondertussen aardig ingeburgerd als stylus voor de iPad, maar er is natuurlijk nog veel meer keus op het gebied van pennen voor de iPad. In dit artikel bespreken we een aantal tekenpennen waarmee je prachtige kunstwerken kunt creëren op de iPad.

iPad-tekenpennen

Wanneer het over tekenpennen voor de iPad gaat, kom je al snel uit bij de Apple Pencil. Het is de meest voor de hand liggende keuze. Toch is het niet de enige stylus voor de iPad. Sinds kort is ook de Logitech Crayon voor iedereen verkrijgbaar en zo zijn er nog meer tekenpennen waarmee je kunt tekenen of schrijven op de iPad.


Apple Pencil met iPad Pro-tekening

Apple Pencil

Wanner je in het bezit bent van een iPad Pro of de iPad 2018 is de Apple Pencil de meest voor de hand liggende keus. Apple’s tekenpen is uitermate geschikt om aantekeningen te maken, maar ook om kunstwerken mee te creëren. Deze stevige witte pen ligt fijn in de hand en het grote pluspunt van deze pen zit hem in het aantal sensoren dat binnenin de pen zit. De sensoren zorgen ervoor dat de pen in staat is verschillende manieren van tekenen te onderscheiden. Door de pen schuin te houden, krijg je een dikkere lijn. Net zoals bij een potlood. Nog een groot voordeel van de Apple Pencil is dat je niet bang hoeft te zijn dat je met de hand het scherm aanraakt. Wanneer je per ongeluk het scherm aanraakt, zal de iPad hier niet op reageren. De Apple Pencil kun je opladen door hem in de iPad te steken.

Voor €99,- koop je de Apple Pencil bij Apple.

iPad Pencil tekenen

Logitech Crayon

De Logitech Crayon is in samenwerking met Apple ontworpen als stylus voor de iPad. Terwijl deze stylus eerst enkel voor scholen beschikbaar was, is deze sinds kort voor iedereen te koop. De Logitech Crayon is niet compleet hetzelfde als de Apple Pencil, maar bevat wel van dezelfde functies. Zoals misschien direct al opvalt, is het design anders; hij is namelijk ontworpen voor kinderen. De behuizing is extra stevig waardoor de pen in staat is een val van 1,5 meter te doorstaan. En door het platte design rolt de pen niet zo makkelijk weg. De prijs ligt ook een stukje lager. Terwijl je voor de Apple Pencil €99,00 betaalt, betaal je voor de voor de Logitech Crayon slechts €69,95.

De Logitech Crayon koop je voor €69,95 bij Apple.

Bamboo Fineline 3

Bamboo is maker van onder andere tekenpads voor de computer, maar het bedrijf heeft ook een stylus voor de iPad ontwikkeld. De bedoeling van deze pen is dat hij natuurlijk aanvoelt. Naast het gebruik op de iPad kun je hem ook gebruiken om te tekenen op de iPhone. De stylus maakt gebruik van Bluetooth om verbinding te maken met de iPad. Er zit een harde punt op, wat het mogelijk maakt om preciezer te tekenen, dan met een styles met zachte punt. Ook kun je net als bij een gewone pen de punt intrekken, om de punt te beschermen.

De Bamboo Fineline 3 koop je voor €57,45 bij Bol.com.

Adonit Pixel

Deze smalle tekenpen heeft qua vorm iets wat weg van de Apple Pencil, maar qua functionaliteit is hij toch net even anders. Net als de pen van Bamboo maakt de Adonit Pixel verbinding met de iPhone of iPad via Bluetooth en is de pen voorzien van een harde punt, wat zorgt voor extra precisie. Door gebruik te maken van de speciale app Sketchbook kun je gebruik van maken van de drukgevoeligheid van de pen. Hierdoor creëer je bijvoorbeeld eenvoudig schaduw. Dit werkt echter alleen in die app en niet in andere apps op de iPhone of iPad zoals bij de Apple Pencil of Logitech Crayon.

De Adonit Pixel koop je voor €74,52 bij Bol.com.

Adonit Pixel

Hahakee iPad Stylus

Dit is een wat onbekendere stylus voor de iPad. Hij staat voornamelijk bekend om zijn lange levensduur. In stand-by stand gaat de pen tot wel dertig dagen mee en je kunt hem maximaal 40 uur lang gebruiken. In 4 uur tijd is de stylus weer volledig opgeladen om te gebruiken. Hij is ergonomisch ontworpen en heeft net als de eerder genoemde pennen een harde punt. Het bijzondere aan deze stylus is dat het niet nodig is om verbinding te maken via Bluetooth, je kunt direct beginnen met tekenen.

Hahakee iPad Stylus koop je voor £30 bij Amazon.

Hahakee iPad Stylus

Ciscle Disc Stylus

De Ciscle Disc Stylus is de goedkoopste en meest simpele stylus in dit artikel, maar dat maakt hem niet minder waardig. Deze simpele pen is licht van gewicht en heeft een chique uitstraling door de kleuren en vorm. De pen is vrij dun en het onderste gedeelte is gemaakt van aluminium. Wanneer je deze pen bestelt, krijg je er direct een opbergtas bij, waardoor je hem veilig overal mee naartoe kunt nemen. Je kunt hem op elk apparaat met touchscreen gebruiken en hij hoeft niet verbonden te worden met Bluetooth. De punt is echter wel iets anders dan de overige pennen. Deze punt is namelijk plat en rond. Dit maakt de pen iets minder nauwkeurig dan een pen met een harde punt, maar hij is nog steeds prima te gebruiken als tekenpen of om aantekeningen te maken. Wanneer de punt versleten is, kun je deze eenvoudig vervangen door het onderste gedeelte eraf te draaien en er een nieuwe op te draaien.

Bij Amazon bestel je de Ciscle Disc Stylus voor ca. £20.

Ciscle Disc Stylus

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2019
Categorie Accessoires
Onderwerpen apple pencil, ipad, stylus