iPhone in Apple Store

Bekijk welke apps je zelden gebruikt op je iPhone of iPad

Wanneer gebruikte je een app voor het laatst?
Als je veel apps op je iPhone of iPad hebt geïnstalleerd, weet je waarschijnlijk niet meer wanneer je een bepaalde app voor het laatst hebt gebruikt. Misschien zijn er zelfs apps die je nog nooit hebt geopend! Er is een simpel trucje om daar achter te komen. In deze tip lees je hoe het werkt.

Apps die je zelden gebruikt vinden

Waarschijnlijk gebruik je lang niet alle apps die op je telefoon staan. In deze tip leggen we je uit hoe erachter komt op welke datum je een bepaalde app voor het laatst hebt gebruikt. Zo zie je meteen welke apps je zelden gebruikt en of het zin heeft om de app te verwijderen zodat je weer iPhone-opslagruimte kunt vrijmaken. En we vertellen hoe je een verwijderde app opnieuw kunt installeren.

Bekijken wanneer je een app voor het laatst gebruikt hebt

In de instellingen van je iPhone of iPad kun je op een eenvoudige manier bekijken wanneer je een app voor het laatst hebt gebruikt en in ditzelfde overzicht kun je de apps die je nauwelijks gebruikt ook direct verwijderen. Volg onderstaande stappen:

  1. Open de Instellingen-app.
  2. Ga naar Algemeen > iPhone-opslag.
  3. Het kan even duren voordat de lijst met alle geïnstalleerde apps verschijnt. Hierbij zie je wanneer je de apps die je voor het laatst hebt gebruikt.

Wanneer heb je een app voor het laatst gebruikt

Zelden gebruikte apps verwijderen
Heb je ontdekt dat je een bepaalde app niet of nauwelijks gebruikt, dan kun je deze app meteen verwijderen vanuit het overzicht. Tik op de app om een overzicht te bekijken van de app. Onderaan dit overzicht staat Verwijder app. Als je je keuze hebt bevestigd, wordt de app van je toestel gewist. Het kan even duren tot de ingenomen opslag volledig is vrijgemaakt. Meer info over het verwijderen van apps lees je in de onderstaande tip.

Bekijk ook

Apps verwijderen van je iPhone of iPad: zo werkt het op 4 manieren

Heb je te veel apps op je iPhone of iPad staan? Je kunt eenvoudig apps verwijderen van je toestel en in deze tip leggen we meerdere manieren uit om ze te wissen, vanaf het beginscherm, via de instellingen of zelfs automatisch als je ze niet meer gebruikt!

Verwijderde app opnieuw installeren
Heb je achteraf spijt dat je een app hebt verwijderd of wil je de app toch weer gaan gebruiken omdat je hem misschien toch niet zo zelden gebruikt, dan kun je die heel eenvoudig weer opnieuw installeren. Volg hiervoor deze stappen:

  1. Open de App Store en tik op je profielafbeelding rechtsboven.
  2. Ga vervolgens naar Aankopen. Als je Delen met gezin aan hebt staan, zul je nog een keer op Mijn aankopen moeten tikken om bij je eigen aankopen te komen.
  3. Bekijk je eerder aangeschafte apps op het tabblad Niet op deze iPhone.
  4. Door op het wolkje met het pijltje te tikken, wordt de app opnieuw gedownload.

Reeds gekochte apps opnieuw downloaden op de iPhone

Meer over het bekijken van je aankoophistorie van de App Store lees je in onderstaande tip. Bovendien kun je hier ook aankopen van gezinsleden bekijken.

Bekijk ook

Eerdere aankopen in de App Store bekijken: zo vind je je aankoopgeschiedenis

Welke apps heb je eerder gekocht? Bekijk je aankoopgeschiedenis in de App Store op je iPhone en iPad. Alle apps die je eerder hebt gedownload kun je opnieuw installeren, zonder kosten als je hetzelfde Apple ID gebruikt. Deze tip legt uit hoe dat werkt.