Optimale resolutie voor albumhoezen op iPhone

Als je albumhoezen toevoegt aan muzieknummers in iTunes, kun je ze ook op je iOS-apparaat bekijken. Je voegt ze toe aan MP3- of AAC-bestanden die je naar de iPhone, iPod touch of iPad kopieert. Hoe groter de resolutie van de albumhoezen, hoe meer ruimte ze innemen op je iOS-apparaat. Maar wat is dan het optimale […]

Als je albumhoezen toevoegt aan muzieknummers in iTunes, kun je ze ook op je iOS-apparaat bekijken. Je voegt ze toe aan MP3- of AAC-bestanden die je naar de iPhone, iPod touch of iPad kopieert. Hoe groter de resolutie van de albumhoezen, hoe meer ruimte ze innemen op je iOS-apparaat. Maar wat is dan het optimale formaat?

iTunes past de resolutie van je albumhoezen aan voor het apparaat: een iPod nano zal daarom kleinere albumhoezen tonen dan een Apple TV. Albumhoezen van hoge kwaliteit hebben geen zin als je de muzieknummers alleen op een iPod nano gaat afspelen. Bij de iPhone en iPod touch gelden ook beperkingen: het scherm is daar maximaal 1136 x 640 pixels groot, zodat het geen zin heeft om albumhoezen met een resolutie van meer dan 640 x 640 pixels te gebruiken (een albumhoes is immers vierkant).

cover-flow-iphone

Bij de Apple TV ligt de resolutie veel hoger. Dus wil je je albumhoezen op een aangesloten televisie bekijken, zorg dat dat je een zo hoog mogelijke resolutie kiest. Dat geldt ook wanneer je van plan bent om op de desktop regelmatig met Cover Flow door je albumhoezen te bladeren. Muzieknummers die je in de iTunes Store koopt worden standaard geleverd met een albumhoezen van 600 x 600 pixels en dat kun je ook voor je eigen muzieknummers aanhouden.

Albumhoezen met Cover Flow bekijken op iPhone/iPod/iPad

Als je albumhoezen hebt toegevoegd aan de muzieknummers kun je met Cover Flow door de albums bladeren. Dit is een fraai effect, waarbij je het lijkt alsof je door een draaimolen met elpees bladert. Hoe krijg je het zichtbaar?

  1. Start de Muziek-app op de iPhone of iPod touch.
  2. Ga naar het overzicht met albums.
  3. Draai de iPhone een kwartslag naar liggende weergave (landscape).
  4. Blader door de muziekalbums met Cover Flow.

Draait de app niet mee? Controleer dan of je misschien de schermrotatie hebt uitgeschakeld: druk tweemaal snel achter elkaar op de homeknop en blader naar links. Zie je op het meest linker symbool een hangslotje, dan draait de scherminhoud niet automatisch mee als je je iPhone draait.

Wil je de nummers op een bepaald album beluisteren, tap dan op de albumhoes. Om het afspelen van een bepaald nummer te starten tap je op het gewenste muzieknummer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2016
Categorieën iTunes, Muziek
Onderwerpen fotoalbum, muziek