iWork- en iLife-apps

Bespaar 3GB opslagruimte door iWork- en iLife-apps te verwijderen

Je kunt ruim 3GB opslagruimte besparen door Garageband, iMovie en de iWork-apps van je iPhone en iPad te verwijderen. Deze apps nemen veel ruimte in, terwijl je ze misschien nooit gebruikt.

Apple wil graag dat je de apps Garageband, iMovie, Pages, Numbers en Keynote installeert. Het zijn inderdaad handige apps, maar lang niet iedereen heeft ze nodig. Door ze te verwijderen kun je ruim 3GB opslag op je toestel besparen.

iWork- en iLife-apps

Op iPhones met meer dan 16GB opslag krijg je een pop-up met het verzoek om de iLife- en iWork-apps te installeren. Heb je daar ooit OK op gegeven, dan zul je merken dat ze vrij veel ruimte in beslag nemen. Vooral Garageband en iMovie zijn berucht: die nemen elk meer dan 500MB in beslag. Hoog tijd om eens goed na te denken of je ze nodig hebt. Garageband is een app die misschien ooit interessant leek om eens te proberen (zelf muziek maken, wie wil dat nou niet?) maar als je er al maandenlang niets mee hebt gedaan kan ‘ie net zo goed weg. Hetzelfde geldt voor Keynote en Numbers: heb je ze echt nodig? Zo niet, verwijder ze dan van je toestel!

iWork- en iLife-apps verwijderen

iLife en iWork verwijderen

Check eerst maar eens hoeveel ruimte de apps eigenlijk in beslag nemen, zodat je een beter idee krijgt of je ze kunt missen. Via Instellingen > Algemeen > Beheer opslagruimte kun je zien hoeveel opslag er nog vrij is op jouw toestel.

Klik je vervolgens op Beheer opslag, dan kun je zien welke apps de meeste ruimte in beslag nemen. Waarschijnlijk staan Garageband, iMovie en de iWork-apps allemaal bovenin het lijstje zoals op de afbeelding hierboven. Garageband nam bij onze test maar liefst 1,25GB in beslag en iMovie 650MB. Tik je op de specifieke app, dan kun je zien hoeveel ruimte de app zelf in beslag neemt en hoeveel data er in de app zit.

Je kunt vanuit dit scherm de app meteen verwijderen. deze meteen verwijderen, maar je kunt dit ook doen vanaf het beginscherm. Je bepaalt zelf of je één of meerdere apps weggooit. Ze zijn namelijk niet van elkaar afhankelijk. Ook blijven de documenten die je met iCloud synchroniseert gewoon bestaan. Omdat de apps gekoppeld zijn aan je Apple ID kun je ze op elk gewenst moment weer gratis opnieuw installeren. Je vindt dan meteen al je documenten weer terug via iCloud.

Via: OSXDaily

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2016
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen garageband, ilife, imovie, iwork