iculture-peilt
iCulture Peilt
WWDC 2021 close-up met Memoji.

iCulture peilt: Waar kijk jij naar uit tijdens WWDC 2021?

Software, hardware of iets anders
Vanavond gaat het van start: WWDC 2021, de ontwikkelaarsconferentie van Apple. Tijdens de keynote op maandag kunnen we heel wat aankondigingen verwachten. Waar kijk jij het meest naar uit?

WWDC 2021: waar kijk jij naar uit?

We kunnen vandaag, op 7 juni weer veel nieuws verwachten: WWDC is bij uitstek een softwarefeest, waar ontwikkelaars (virtueel) bij elkaar komen om de nieuwe functies voor iOS, iPadOS, macOS, watchOS en tvOS te bekijken. Ook WWDC van 2021 staat weer voor een groot deel in het teken van software, met verwachte aankondigingen voor iOS 15, watchOS 8 en meer. Maar dit jaar zou Apple ook zomaar nieuwe hardware kunnen aankondigen. Waar ben jij het meest benieuwd naar?

Je vindt de poll ook hier.


Apple trapt WWDC 2021 op maandag 7 juni officieel af met een keynote om 19:00 uur Nederlandse tijd. Daarna volgt de Platforms State of the Union met vooral technische informatie, gevolgd door workshops, engineering-sessies, 1-op-1 labs en meer. Tussendoor worden ook nog de Apple Design Awards onthuld, de prijzen voor de best ontworpen software. En voor studenten is er de Swift Student Challenge. Studenten kunnen hun vaardigheden in Swift Playgrounds laten zien om daarmee een exclusieve WWDC 2021 outfit, een set speldjes en een jaar toegang tot het Apple Developer Program te winnen. Op Apple’s website vind je meer informatie over de Swift Student Challenge.

Swift Student Challenge 2021.

Nieuwe functies voor alle platformen

Lees meer over de aankomende besturingssystemen in onze overzichten. Voor meer informatie over de WWDC 2021, lees je onze uitlegpagina. In onze special vind je vandaag de video van de keynote, de liveblog en naderhand de samenvatting van de WWDC 2021.

Bekijk ook

Round-up: samenvatting van alle WWDC 2021-aankondigingen!

Heb jij ook al zin in de WWDC 2021? Vandaag is het zover! In deze special lees je alles wat je moet weten, lees je vandaag de liveblog van de WWDC 2021 keynote ├ęn lees je achteraf in alle gemak de samenvatting van de WWDC 2021!

Wat kun je van iCulture verwachten?

Bij iCulture volgen we alle aankondigingen op de voet, ook de geruchten voorafgaand aan WWDC. Alles over de nieuwe software-updates en andere nieuwe producten lees je in onze app en op de site, zodra het nieuws bekendgemaakt wordt.

Op die manier houden we je op de hoogte van alle onderwerpen die tijdens de presentatie langskomen en je kunt meteen meepraten met andere iCulture-lezers. Ben je niet thuis of in de buurt van een computer? Via ons Twitter-account @iCulture en onze iCulture-app doen we ook verslag van al het belangrijke nieuws. De Apple Event livestream kun je vanuit dit artikel terugkijken:

Bekijk ook

Zo kijk je op 10 juni de livestream van Apple's WWDC-event

Wil jij de livestream van de WWDC 2024-keynote op maandag 10 juni volgen? Via allerlei apparaten bekijk je de livestream van Apple-events zodat je met eigen ogen de aankondigingen van Tim Cook en anderen kunt zien.

Reacties: 29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.