WhatsApp logo met vage achtergrond.

WhatsApp brengt oude status-functie terug als Tagline

WhatsApp brengt de oude status-functie terug. In de nieuwe ontwikkelaarsversie zit een functie verborgen met de naam Tagline. Hiermee kun je in tekstvorm je eigen status doorgeven.

WhatsApp logo met vage achtergrond.
Afgelopen week gooide WhatsApp de status-functie over hoop. Met het nieuwe WhatsApp Status kun je je status doorgeven door middel van foto’s, video’s en gifs. WhatsApp Status verving daarbij de oude status-functie waarmee je in tekstvorm jouw status kunt omschrijven. Veel mensen waren minder blij met het vervangen van deze status-functie en voor hen is er nu goed nieuws. In een toekomstige versie van WhatsApp komt de oude status-functie weer terug onder de naam Tagline.

Oude WhatsApp status terug als Tagline

De nieuwe functie Tagline zit verborgen in de nieuwste ontwikkelaarsversie van WhatsApp. Met Tagline kun je met een regel tekst aan je WhatsApp-contacten doorgeven wat er in je hoofd zoal speelt. De Tagline-functie is ook erg geschikt om daar je levensmotto in te plaatsen. Hoewel veel mensen het oude WhatsApp-status nooit gebruikte (veel mensen hadden Available, Beschikbaar of Hey there, I’m using WhatsApp Messenger als status), zorgt de Tagline-functie ervoor dat je straks weer met een regel tekst je profiel kan verrijken.

WhatsApp Tagline.

De functie Tagline zal verwerkt worden in de instellingen van WhatsApp. Deze Tagline zal zichtbaar zijn in je contactenlijst die je nu op kunt halen door een nieuwe chat aan te maken. De Tagline zal ook zichtbaar zijn bij het bekijken van een profiel van een WhatsApp-contact. Deze open je door in een chat op de naam van de gesprekspartner te tikken.

Het nieuwe WhatsApp Status doet vooral denken aan Instagram Stories en Snapchat. Net als bij deze twee diensten, verdwijnen WhatsApp Status-berichten automatisch na 24 uur. WhatsApp Status kwam maandag voor het eerst beschikbaar en is gedurende de week in alle landen uitgerold. Als je meer wil weten over WhatsApp Status en hoe dit werkt, dan lees je daar in onze gids meer over.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2017, 15:15
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.