Reacties voor: Twijfels: is Apple echt onder druk gezet door FBI?

Gedoe rondom iCloud-backups
Apple zou de beveiliging van iCloud-backups hebben verminderd onder druk van de FBI. Dat meldde Reuters onlangs in een 'exclusieve' scoop. Maar er zijn twijfels gerezen of die claims wel kloppen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 4 reacties

  1. En toch werken ze wel netjes mee met de eisen van China om daar iPhones te mogen blijven verkopen. Ze werken dus wel degelijk samen met overheden, dus waarom ook niet die van de VS?

  2. @Ronald: omdat ze anders niet meer maar juist minder iPhones verkopen. Met China hebben ze geen keus, als die markt wegvalt krijgen ze te maken met een enorme terugval in de vraag. Maar als ze de encryptie gaan verminderen gaan klanten misschien een andere smartphone kopen.

  3. Hey is sowieso gevaarlijk als we van privacy en encryptie een onderhandeling mogelijkheid maken.

    In de geschiedenis is er nog nooit iets goeds gebeurd toen we privacy niet zo belangrijk vonden.

  4. Apple werkt inderdaad wel mee met overheden als anders de wetten van het land worden overtreden. Zo laten ze in Apple Maps ook (betwiste) gebieden met verschillende namen zien, afhankelijk waar je bent. Maar dit bericht van Reuters over encryptie is inderdaad erg ongeloofwaardig. Reuters was altijd een behoorlijk betrouwbaar persbureau, maar ik zie de laatste tijd meer domme fouten van ze.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.