iPad Pro met 5G

Telenet start volgende week met de uitrol van 5G

Alleen selecte gebieden

De Belgische telecomprovider Telenet start volgende week met de uitrol van het 5G-netwerk. Het gaat om een select aantal regio's en nog geen landelijke uitrol.

In een persbericht kondigt Telenet aan dat het op 6 december start met de uitrol van hun 5G-netwerk. Klanten met een geschikt toestel en abonnement kunnen in bepaalde regio’s gebruik maken van de techniek.

Telenet start met uitrol 5G-netwerk

De eerste regio’s waar Telenet haar zendmasten gaat voorzien van 5G-technologie zijn Leuven, Antwerpen en het kustgebied. Afhankelijk van je abonnement kun je een downloadsnelheid tot 1 Gigabit per seconde halen zonder meerprijs. Telenet zal gebruik maken van de frequenties tussen 3,6 GHz en 3,8 GHz voor hoge snelheden, maar wel met een beperkt bereik. Er zijn dus relatief meer masten nodig. De volgende abonnementen worden ondersteund voor 5G:

  • ONE (tot 150 Megabit per seconde)
  • ONEup
  • KLIK
  • KING
  • KONG Business

In het voorjaar van 2022 worden klanten met een BASE abonnement en alle overige abonnementen van Telenet voorzien van 5G, inclusief Telenet Business.

5G dekking Telenet december 2021
Voor deze regio’s heeft Telenet de 5G-uitrol op de planning.

De uitrol van 5G zal gefaseerd verlopen. Telenet wil gedurende de komende jaren het netwerk uitbreiden langs snelwegen grote Vlaamse steden. De uitrol moet in 2025 klaar zijn. Een voordeel van 5G bij Telenet is dat je niets hoeft te betalen bovenop je abonnementskosten. Uiteraard dien je wel een geschikt 5G-toestel te hebben, zoals de iPhone 12 of iPhone 13.

Voor Telenet was provider Proximus de eerste Belgische aanbieder die startte met de uitrol van een 5G-netwerk, al is dat netwerk nog niet bepaald landelijk dekkend. Meer weten over 5G bij Telenet? Check de website van de provider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5G

5G is de nieuwste generatie van het mobiele datanetwerk. Het is de opvolger van 4G en heeft over het algemeen een beter bereik met hogere snelheid. Er zijn meerdere versies van 5G, die gebruikmaken van verschillende frequenties van (Nederlandse) providers. In Nederland wordt anno 2021 nog de beperkte versie van 5G gebruikt, waarbij de verbetering in internetsnelheid nog niet heel groot is. De iPhone 12-serie en de nieuwste iPad Pro 2021 werken met 5G en ook toekomstige modellen krijgen ondersteuning. Het 5G-modem is gemaakt door Qualcomm, maar ook Apple werkt aan een eigen modem voor iPhones. Lees hier alles over 5G-netwerken, 5G-providers en meer.

5G
12 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.