T-Mobile iPhone XR

T-Mobile start met Unlimited 5G ready abonnement in Nederland

T-Mobile introduceert vandaag een 5G ready abonnement in Nederland. Daarmee krijg je direct toegang tot het 5G-netwerk, zodra het beschikbaar is. Ook kun je onbeperkt bellen in Nederland en de EU. Het abonnement kost €37,50 per maand.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Unlimited 5G ready bij T-Mobile

T-Mobile beloofde bij de fusie met Tele2 dat ze als eerste een landelijk 5G-netwerk live wilden hebben. Of dat gaat lukken is nog de vraag, maar T-Mobile heeft het abonnementenpakket in ieder geval al wel voorbereid op de komst van 5G. T-Mobile had al een Unlimited abonnement van 35 euro per maand, waarmee je onbeperkt kunt bellen en internetten. Er komt nu een nieuwe bundel bij, die ook toegang geeft tot 5G. In het eerste kwartaal van 2020 worden de eerste 5G-toestellen op de Nederlandse markt verwacht. Dat wil niet zeggen dat het 5G-netwerk van T-Mobile dan ook al landelijk dekkend is, want de provider houdt een slag om de arm en belooft: “zodra dit beschikbaar is”.

Dat T-Mobile nog geen concrete datum kan noemen is wel te begrijpen: Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) gaat pas komend voorjaar de 700-, 1400- en 2100-MHz-frequenties voor 5G-netwerken veilen. Het gaat dan om frequentiebanden met relatief lage snelheden voor 5G. De veiling van de snellere 3,5GHz-band zal pas in 2022 plaatsvinden.

De iPhone is nog niet klaar voor 5G, maar de verwachting is dat Apple in 2020 de eerste 5G-geschikte iPhones gaat uitbrengen. Volgens geruchten kun je kiezen uit vier modellen met 5G, waarbij gebruik wordt gemaakt van Qualcomm-modems. Analisten verwachten een flinke verkooppiek als er iPhones met 5G op de markt komen.

Tisha van Lammeren, Directeur Consumentenmarkt T-Mobile:

We liggen op schema om als eerste in Nederland een landelijk dekkend 5G netwerk uit te rollen. We bieden daarom de klanten met een 5G toestel in combinatie met dit uitgebreidere Unlimited abonnement nu al de zekerheid en de primeur om als eerste toegang te krijgen tot dit allernieuwste 5G netwerk. Klanten weten nu al precies wat het allernieuwste 5G Unlimited abonnement gaat kosten en zijn klaar voor de volgende stap in telecom.

De nieuwe bundel belooft ook “ingebouwde antivirussoftware”. Daarmee wordt “onveilig dataverkeer van websites en apps direct geblokkeerd”. Het is de vraag of je daar als iPhone-gebruiker veel aan hebt, aangezien echte antivirussoftware voor iOS niet echt mogelijk is.

Het volledige persbericht lees je hieronder:

T-Mobile introduceert Unlimited 5G ready abonnement in Nederland

T-Mobile introduceert een 5G ready abonnement in Nederland. Dit nieuwe abonnement is een uitbreiding van het zeer populaire Unlimited abonnement. Naast direct toegang tot het 5G netwerk zodra dit beschikbaar is, biedt dit abonnement niet alleen zorgeloos bellen in Nederland en in de EU maar ook naar de EU en veiliger internetten. Dit nieuwe uitgebreidere Unlimited abonnement is beschikbaar vanaf februari. De prijs is € 37,50 per maand.

Inspelend op klantwensen

T-Mobile speelt met dit nieuwe uitgebreidere abonnement in op de wensen van klanten en de ontwikkelingen in de markt. Met het huidige Unlimited abonnement kunnen klanten al onbeperkt bellen en internetten in Nederland. Om klanten een nog zorgelozer abonnement te bieden, voegt T-Mobile in dit nieuwe abonnement onbeperkt bellen vanuit Nederland naar de EU toe en extra veilig internet. Via ingebouwde antivirussoftware wordt onveilig dataverkeer van websites en apps direct geblokkeerd.

Bovendien zijn klanten met dit uitgebreidere Unlimited abonnement klaar voor de toekomst: Met de in het eerste kwartaal verwachte introductie van de eerste 5G toestellen op de Nederlandse markt, biedt T-Mobile klanten met zo’n toestel in combinatie met dit abonnement de zekerheid van toegang tot het 5G netwerk zodra dit beschikbaar is. Tisha van Lammeren, Directeur Consumentenmarkt T-Mobile: “We liggen op schema om als eerste in Nederland een landelijk dekkend 5G netwerk uit te rollen. We bieden daarom de klanten met een 5G toestel in combinatie met dit uitgebreidere Unlimited abonnement nu al de zekerheid en de primeur om als eerste toegang te krijgen tot dit allernieuwste 5G netwerk. Klanten weten nu al precies wat het allernieuwste 5G Unlimited abonnement gaat kosten en zijn klaar voor de volgende stap in telecom.”

Eerste met 5G

Voorafgaand aan de fusie met Tele2 beloofde T-Mobile dat zij als eerste met landelijk 5G zou komen. De introductie van dit uitgebreidere Unlimited abonnement onderstreept de ambities van T-Mobile en speelt in op het toekomstige 5G netwerk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2020, 12:57
Categorie Providers
Onderwerpen 5g, t-mobile

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.