Vodafone toekomst

Vodafone introduceert onbeperkt internet-bundels en 5G ready abonnement

Vodafone komt in maart met nieuwe bundels. Zo komt er eindelijk een bundel met onbeperkt internet en kunnen nieuwe en huidige klanten vanaf dat moment ook profiteren van een 5G ready abonnement.

Nagenoeg alle grote providers zoals T-Mobile en KPN bieden al sinds enige tijd een Unlimited-abonnement aan. Vodafone was de grote afwezige in dit rijtje, maar daar komt in maart verandering in. Vanaf dat moment is er ook een individueel te gebruiken unlimited abonnement, zodat je niet vast zit aan een bepaalt aantal GB’s per maand. De aankondiging komt tegelijkertijd met de introductie van de eerste 5G ready bundels van de provider.

Vodafone komt met Unlimited-bundels en 5G ready abonnement

De Unlimited bundel werkt volgens hetzelfde systeem als bij andere providers. Je hebt in principe 5GB data per dag, dat je kosteloos kan aanvullen. Ook binnen de EU kun je de bundel gebruiken, al heb je in dat geval 25GB per maand te verbruiken. Wat de bundel gaat kosten is nog niet bekend. Vanaf maart kunnen klanten voor Unlimited kiezen en vanaf dat moment zullen ook de prijzen bekend zijn. Andere bundels zoals Red Together, waarmee je tot 160GB per maand kan delen met vier anderen personen, blijven beschikbaar. Voor zakelijke gebruikers is er ook Red Pro Team, om data te delen met collega’s. Met de introductie van deze nieuwe bundel, is er meer keuze voor onbeperkt internet op de iPhone.

Bekijk ook

Onbeperkte data voor je iPhone: dit zijn de beste onbeperkte abonnementen

Met een onbeperkt abonnement kun je voor een vaste prijs per maand eindeloos blijven internetten. Maar is unlimited ook onbeperkt, of moet je rekening houden met allerlei regels? In dit overzicht lees je alles over onbeperkte databundels voor je iPhone en iPad, aanbieders en waar je op moet letten.

5G ready zonder meerprijs
Ook komen begin maart de 5G ready abonnementen beschikbaar. Deze bundels komen voor zowel particuliere als zakelijke klanten beschikbaar. Voor nieuwe en bestaande klanten met een Red (Pro) bundel is 5G zonder meerprijs beschikbaar. Dat betekent dat je dus zonder extra kosten gebruik kan gaan maken van 5G snelheden, mits je een geschikt toestel hebt. Het eerste geschikte toestel bij Vodafone is de net aangekondigde Samsung Galaxy S20. Een aantal 2020 iPhones krijgen vermoedelijk ook ondersteuning voor 5G, later dit jaar.

Het netwerk van Vodafone is volgens de provider later dit jaar geschikt voor 5G, maar wanneer exact kan de provider nog niet zeggen. Ook is nog niet duidelijk hoe de dekking op dat moment is. Dit jaar worden nog de benodigde frequentiebanden geveild. T-Mobile beloofde eerder als eerste provider in Nederland een landelijk dekkend 5G-netwerk klaar te hebben.

Het is niet helemaal duidelijk of het aangekondigde Unlimited-abonnement ook meteen 5G ready is, zoals T-Mobile onlangs aankondigde.

Bekijk het volledige persbericht van Vodafone hieronder:

Vodafone komt met 5G ready abonnementen en unlimited
Begin maart introduceert Vodafone zijn 5G ready abonnementen voor consumenten en zakelijke klanten. Voor alle nieuwe en bestaande Vodafone-klanten met een Red (Pro) abonnement zal de toegang tot 5G zelfs zonder meerprijs zijn. Daarnaast komt er een unlimited abonnement. Ook biedt Vodafone vanaf vandaag zijn eerste 5G ready toestel aan: de Samsung S20 in drie varianten. Ter voorbereiding op de komst van 5G blijft Vodafone volop investeren in zijn mobiele netwerk

Aansluitend op de komst van de 5G ready toestellen, maakt Vodafone begin maart ook zijn abonnementen 5G ready voor consumenten en de zakelijke markt. Marcel de Groot, directeur consumentenmarkt VodafoneZiggo: ‘Voor bestaande en nieuwe klanten met een Red (Pro) abonnement wordt de toegang tot 5G bij ons zonder meerprijs toegevoegd. Onze klanten met een 5G-geschikt toestel kunnen straks gebruik maken van 5G, zodra ons GigaNet daar later dit jaar klaar voor is. Zo brengen we 5G weer een stap dichterbij in Nederland, want de lancering daarvan is een kwestie van tijd.’

Verder introduceert Vodafone in maart een individueel te gebruiken unlimited abonnement, speciaal voor consumenten en zakelijke klanten die nog meer en volledig onbezorgd mobiel willen internetten. Met het Red Together abonnement voor consumenten heeft Vodafone nu al een zeer aantrekkelijk aanbod met een grote databundel die is te delen met het hele gezin. En voor zakelijk gebruik is er Red Pro Team, waarmee medewerkers onderling data kunnen delen met hun collega’s.

GigaNet bijna klaar voor 5G
Vodafone is volop bezig om zijn GigaNet geschikt voor 5G te maken. Zo is de kern van het mobiele netwerk (‘core-netwerk’) al honderd procent klaar voor 5G. Samen met netwerkpartner Ericsson is het bedrijf actief om zijn antennepark stapsgewijs te upgraden door het monteren van 5G apparatuur en het uitbreiden van de benodigde capaciteit.

Vodafone wil 5G zo snel als mogelijk introduceren voor zijn klanten, maar kan in deze fase nog geen concrete mededelingen doen over de timing van de lancering. Naast de genoemde voorbereidingen in het netwerk, spelen hierbij ook andere factoren een rol. Zo is bijvoorbeeld de beschikbaarheid van spectrum cruciaal. In de loop van dit jaar zullen de 700, 1400 en 2100 megahertz frequentiebanden geveild worden en pas vanaf 2022 zijn de 3,5 gigahertz frequenties te gebruiken. Dit laatste houdt verband met de aangekondigde verplaatsing van het afluisterstation in het Friese Burum dat gebruik maakt van deze 3,5 gigahertz frequenties.

Bekijk ook

T-Mobile start vandaag met Unlimited 5G ready abonnement in Nederland

T-Mobile introduceert vandaag een 5G ready abonnement in Nederland. Daarmee krijg je direct toegang tot het 5G-netwerk, zodra het beschikbaar is. Ook kun je onbeperkt bellen in Nederland en de EU. Het abonnement kost €37,50 per maand.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.