Gerucht: ‘Vier nieuwe iPhones met 5G en OLED-schermen in 2020’

Apple brengt volgens geruchten 5G-ondersteuning en OLED naar vier nieuwe iPhones in 2020. Daarnaast verandert het bedrijf misschien van strategie en brengt vanaf 2021 tweemaal per jaar nieuwe iPhones uit.

5G-ondersteuning en OLED-schermen in vier nieuwe iPhones

Dit jaar en voorgaande jaren bracht Apple drie telefoons tegelijk uit, maar daar komt volgens een analist van J.P. Morgan verandering in. De schermformaten zouden ook veranderen, denkt deze analist. Op dit moment hebben we schermformaten van 5,8-inch tot 6,5-inch maar in de toekomst zou dit kunnen worden uitgebreid van 5,4-inch tot 6,7-inch.


Volgens de analist krijgen de duurdere modellen (6,1-inch en 6,7-inch) onder andere drie camera’s, mmWave-ondersteuning (dit zorgt voor snellere 5G-verbinding) en een 3D-sensor. Dat laatste zorgt volgens eerdere geruchten voor betere AR-prestaties. De goedkopere iPhones van 2020 (5,4-inch en 6,1-inch) krijgen twee camera’s zonder de 3D-sensoren. De 5G-ondersteuning gaat dan via een zogeheten sub-6Ghz antenne. Daarmee kan Apple wel 5G bieden, maar het is niet zo snel als mmWave, dat alleen op de duurdere modellen te vinden is.

Ten slotte voorspelt J.P. Morgan ook een OLED-scherm voor alle nieuwe iPhones in 2020.

Bekijk ook

Nieuwe 3D-sensor voor AR vanaf 2020 in iPad Pro en iPhones

Volgens nieuwe informatie van Bloomberg gaat Apple zich met nieuwe AR-plannen eerst richten op de iPad en iPhone. Daarna volgen pas headsets en brillen. Apple zou werken aan een 'reeks augmented en virtual reality devices' die gebaseerd zijn op een nieuw 3D-sensorsysteem.

Voortaan twee iPhone-aankondigingen per jaar?

Een andere interessante voorspelling van de analist gaat over Apple’s strategie om nieuwe producten in te voeren. Bijna ieder jaar sinds de eerste iPhone is er één moment per jaar waarop nieuwe iPhones worden aangekondigd. Een uitzondering was bijvoorbeeld de iPhone SE uit maart 2016. J.P. Morgan voorspelt dat Apple vanaf 2021 twee keer per jaar nieuwe iPhones wil uitbrengen. Dat wordt gebaseerd op “navraag bij toeleveranciers,” zo staat in het bericht van CNBC.

Door tweemaal jaarlijks nieuwe iPhones aan te kondigen kan Apple makkelijker bijbenen bij de concurrentie. Samsung brengt al jaren twee topmodellen per jaar uit. In het voorjaar de Galaxy S-serie en in het najaar de Galaxy Note-serie. Met een dergelijke verandering in de strategie kan Apple ook sneller fouten oplossen van uitgebrachte modellen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een fout met de productie van een camera. Een nieuwe iPhone heeft dit een paar maanden later opgelost, zodat de (financiële) schade beperkt blijft.

Het is nog niet zeker of Apple vanaf 2021 twee keer per jaar toptoestellen uitbrengt. Voorlopig is het alleen een voorspelling van een analist. Maar het zou wel een goede zet kunnen zijn. In het voorjaar zouden de goedkopere modellen aangekondigd kunnen worden, terwijl de paradepaardjes de show stelen in het najaar.

https://www.iculture.nl/iphone/iphone-2020/

5G

5G zorgt voor de nieuwste generatie mobiele netwerken met een hogere snelheid en een beter bereik. Sinds de iPhone 12-serie kun je gebruik maken van 5G op de iPhone en ook sommige iPads zijn er al geschikt voor. Apple gebruikt voornamelijk 5G-modems van Qualcomm, maar zou al een tijdje werken aan een eigen 5G-modem. Lees hier alles over 5G-netwerken, 5G bij providers en meer.

5G

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.