Apple en Qualcomm

Gerucht: ‘Apple gebruikt 5G-modems van Qualcomm in 2020 iPhones’

Apple is van plan om de 5G-modems van Qualcomm in de iPhone te gebruiken. Als alles volgens de planning loopt, krijgt de iPhone van 2020 de eerste 5G-verbinding.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Nu Apple en Qualcomm een overeenkomst gesloten hebben en er een einde is gekomen aan de vele rechtszaken, kunnen de twee bedrijven weer goed door één deur. Volgens de Japanse zakenkrant Nikkei heeft Apple besloten om de 5G-modems van Qualcomm volgend jaar te gaan gebruiken. Eerder leek het er nog op dat Apple moest uitwijken naar Intel, maar door de overeenkomst is dit nu van de baan.

‘Qualcomm 5G-modems in 2020 iPhone’

De partijen zijn volgens Nikkei al weken in onderhandeling, met als gevolg de zesjarige overeenkomst voor licenties. Deze overeenkomst zorgt ervoor dat Apple in 2020 de eerste 5G iPhone uit kan brengen. Apple zou volgens de krant al enkele weken geleden aan leveranciers gevraagd hebben om de 5G-modems van Qualcomm te testen. Dit is mogelijk het gevolg van de onvrede van Apple over de vorderingen van Intel. Door vertraging bij Intel zou de eerste 5G iPhone pas in 2021 kunnen komen, maar dat is door de overeenkomst met Qualcomm van de baan.

Bronnen geven aan dat het nu te laat is voor Apple om al dit jaar de chips van Qualcomm te gebruiken. Sinds 2016 gebruikt Apple naast de chips van Qualcomm ook modems van Intel en in 2018 was Intel de enige modemleverancier. Dit jaar kiest Apple dus mogelijk nog voor Intel, maar volgend jaar vind je weer de modems van Qualcomm in de iPhone. Apple zou ook bezorgd geweest zijn dat een enkele leverancier het plan voor de eerste 5G-iPhone in 2020 zou beïnvloeden. Inmiddels is ook duidelijk dat Intel stopt met 5G-modems voor smartphones.

Apple werkt ook aan eigen modems
Ondanks het aankomende gebruik van de Qualcomm-chips, werkt Apple ook nog aan eigen chips. Er zou een flink team bezig zijn met eigen Apple-modems onder leiding van hardwarebaas Johny Srouji. Vanwege de technische uitdagingen duurt het nog wel eventjes voordat de eerste exemplaren van de band rollen. Het is daarom onwaarschijnlijk dat Apple voor 2021 eigen chips gaat gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2019, 12:14
Bron Bron Nikkkei
Via Via 9to5Mac
Categorie Geruchten
Onderwerpen 2020 iPhone, 5g, qualcomm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.